Nenad Periš, otac nestalog Mateja Periša iz Splita, mladić nestao u novogodišnjoj noći
Nenad Periš Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Nenad Periš, otac nestalog Splićanina Mateja (27), čiji se trag izgubio u noći između 30. i 31. decembra, kaže za Nova.rs da ima apsolutno poverenje u srpske istražne organe, ali i da nikome ne bi poželeo ovo što se trenutno dešava njegovoj porodici.

„Kontaktirali su me iz policije. Policija vrlo ozbiljno radi svoj deo posla, produbili su istragu. Nemam podataka o istrazi, verujte mi i ne očekujem, najvažnije mi je da oni rade svoj deo posla. Ne treba im otežavati posao. Zahvaljujem se svima na svemu što rade, video sam da su brodovi na Savi, da se pretražuje reka“, kaže za naš portal Nenad.

Pročitajte još:

Ranije su objavljeni video-snimci sa nadzornih kamera na kojima se vidi mladić koji podseća na Mateja, a njegov otac je potvrdio da je na nekim od njih zaista njegov sin.

„Iskreno, o snimcima koji su objavljeni rekao sam da je na dva Matej, na onom na kome trci i gde pokušava uhvatiti taksi“, kaže Periš.

Oca nestalog mladića upitali smo i o informaciji da su Matejovi drugovi, koji su kobne večeri bili u provodu sa njim u klubu „Gotik“, bili na poligrafu. On navodi za naš portal da u Matejovo društvo ima apsolutno poverenje.

„Za to nisam čuo, niti znam o čemu se radi. To su njegovi drugovi, od samog njegovog polaska u školu.. Ja sam tim momcima kao otac, apsolutno im verujem. Oni su vrlo tužni“, kaže Nenad skrhan bolom i dodaje:

Foto: MUP Hrvatske

„Nema tog kome bi zaželeo minut ovoga što sam preživeo poslednjih dana. Svi smo mi roditelji, tu smo na ovom svetu da podignemo decu najbolje što možemo.. Ovo je veliko iskušenje za nas, samo da se Matej nađe“, kaže Nenad.

Podsetimo, nestali Splićanin poslednji put je viđen u noći između 30. i 31. decembra. On je viđen kako po izlasku iz kluba „Gotik“ ide ka Karađorđevoj ulici. Potom je lociran na pešačkom prelazu ispod Brankovog mosta.

Potraga traje pet dana.

BONUS video: Ronioci nastavljaju potragu za Matejom Perišem na Savi

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar