Otac osumnjičenog za trostruko ubistvo u Aleksincu, Gradan Džonić razgovarao je dva dana po nestanku porodice sa medijima. Sin ovog vatrogasca u penziji i rođak porodice Đokić, Goran, osumnjičen je za učešće u trostrukom ubistvu u Aleksincu.

MUP Srbije saopštio je sinoć da je priveden osumnjičeni za trostruko ubistvo porodice Đokić. Reč je o Goranu Džoniću, bratu od tetke ubijenog Gorana, koji je bio veoma blizak sa porodicom.

Pročitajte još...

Inače, Džonić živi u blizini ubijene porodice, a reč je o bivšem vatrogascu u penziji koji je često prao Goranova kola.

Džonić je u prvi mah prošao poligrafsko testiranje.

Gradan Džonić, otac osumnjičenog za ubistvo, nekoliko dana po nestanku porodice, razgovarao je sa novinarima.

„Oni su dobro živeli, nisam čuo da imaju neki problem. Slagali su se. Čuo sam da je bio u nedelju kod majke. Nisam čuo da se nešto žalio. Uvek se javljao meni, i ja njemu, kao rođaci. Familijarno smo razgovarali“, rekao je Džonić.

Na pitanje da li je iznenađen što je porodica nestala, tada je rekao:

„Iznenađen sam, juče u podne sam čuo“

Na pitanje da li ga je strah zbog njih rekao je:

„Onako žao mi je, i nezgodno mi je. Nešto primišljavamo te ovo te ono, da su negde živi, da su ga ovi teroristi uhvatili. Možda ga puste. Ljudi ništa ne pričaju, ništa ne znam, sad izlazim iz kapije. Uznemiren sam, svako je“, rekao je Džonić.

Osumnjičeni za ubistvo, Goran Džonić je vatrogasac u penziji i ima dva sina, jedan radi takođe kao vatrogasac, a drugi je zaposlen u Vojsci Srbije.

Nakon što je za nezapamćeni zločin optuživao svoja dva sina, policija je saslušala i poligrafski ispitivala i njih i Goranovu suprugu.

Džonićeva supruga šokirana je i sumnjom da je njen suprug ubio svoje rođake, ali i činjenicom da je zločin pokušao da pripiše svojoj deci.

Nakon što ih je ubio, tela porodice Đokić, kako se sumnja, njihov rođak je polio benzinom, koji je tu ranije doneo i pripremio, a onda ih zapalio. Kada su tela izgorela gotovo do neprepoznatljivosti, odvukao ih je do šiblja, prekrio ih granama i tu ostavio.

Nakon toga njihov automobil odvezao je 10ak kilometara dalje gde ga je zapalio kako bi uništio sve tragove, a na istom mestu zapalio je i svoj žuti skuter kojim je krenuo u izvršenje nezapamćenog zločina.

Osumnjičeni i žrtve su bili veoma bliski i znali su se celog života, nikada nisu imali međusobnih problema. Džonić je živeo svega četiri kuće od porodice Đokić.

BONUS VIDEO: Rekonstrukcija poslednjih sati Đokića

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)