Foto: Printscreen Twitter

Snimak iz okoline Blaca na kom radnice iz Centra za socijalni rad pokušavaju da odvedu dečaka od bake Ljljane Dačević (58), a on se otima, potresao je javnost u Srbiji, a nedugo nakon njega osvanuo je još jedan, na kome se vidi šta se sve dešavalo tokom pokušaja oduzimanja dece. Na snimku se vidi i da je devojčica iz porodice Dačević preplašena, ali i da su ljudi, koji su se zatekli na licu mesta, apelovali na policiju da spreči maltretiranje dečaka.

Ceo slučaj usnimio je jedan građanin, koji je, a kako se vidi na snimku, u nekoliko navrata pitao policiju zbog čega ne reaguje na maltretiranje dece. Između ostalog, pitao ih je i gde planiraju da vode decu, kao i šta će sa njima biti, s obzirom da su ona vidno isprepadana.

Video možete pogledati na ovom linku.

U lajvu on ističe i da je Centar za socijalni rad reagovao tek nakon što je u javnost isplivala priča o pomenutoj porodici, a nakon čega je počela da pristiže pomoć porodici.

Pročitajte još:

Na snimku se vidi i trenutak kada radnici Centra za socijalni rad vuku dečaka Marka (14) za ruku, u nameri da ga odvedu, nakon čega je on pobegao u kupatilo i zaključao se. Radnice Centra su potom zatvorile vrata od kuće.

U trenutku kada su radnice počele da vuku dete, pomenuti muškarac, koji je i autor videa koji se pojavio na Fejsbuku, apelovao je na policiju da interveniše.

„Intervenišite, ne smeju da vuku dete. Zaštitite decu, šta vam je ljudi?“, vikao je on.

U jednom trenutku, ispred kuće pomenute porodice došle su i komšije, a jedna meštanka je bila izrazito potresena zbog svega što se dešava.

„Deca imaju traume, dolaze svaki dan kod mene. Traume imaju od socijalne službe. Nemojte, molim vas, da ih vodite. Nemojte da dozvolite“, rekla je komšinica kroz plač.

Foto: Nova.rs

Ubrzo je došla i Ljiljanina unuka Marijana (10), koja je zagrlila pomenutu ženu, vidno potresana zbog svega što se dešava.

Podsetimo, kako je za portal Nova.rs ispričala baka ovih mališana, ona je podnela zahtev za starateljstvo nad decom, tvrdeći da oni imaju sve uslove za normalni život.

Kako je istakla, zbog spornog događaja, koji je potresao javnost u Srbiji, deca su uznemirena i svakog trenutka strahuju da će radnici Centra za socijalni rad ponovo doći da ih razdvoje od nje.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare