Vladan Grahovac (29) iz Raške osuđen je danas na 30 godina zatvora zbog svirepog ubistva Nišlijke Jelice Tartarovski (82). Odbrana osuđenog najavila je žalbu na presudu.

Izručući presudu sudija Mirko Drašković obratio se Grahovcu.

Pročitajte još:

„Izveli smo sve dokaze imajući u vidu nalaz Apelacionog suda, jedino što je bilo sporno u prvostepenoj presudi je da li je ubistvo izvršeno iz koristoljublja ili samo na svirep i podmukao način. Ustanovili smo da je osnovni motiv koristoljublje, jer ubistvo na svirep i podmukao način podrazumeva postojanje ličnog odnosa sa žrtvom koji vi niste imali“, kazao je Drašković.

Dodao je da je ova kazna ipak manja od maksimalno propisane i uputio ga da ima pravo žalbe u roku od 15 dana.

Grahovčev branilac advokat Jelena Arsić najavila je da će se žaliti na prvostepenu presudu.

„Žaliću se iz svih zakonom predviđenih razloga. Smatram da nije dokazano da je delo izvršeno iz koristoljublja jer nije dokazano da je novac koji je kod njega pronađen, bio vlasništvo žrtve. Na njemu nije bilo tragova krvi a nije rađeno ni ustanovljavanje prisustva papilarnih linija ni na novčanicama niti na novčaniku pronađenom kraj tela. Takođe, trebalo je ponovo veštačiti njegovu uračinljivost jer zadavanje tolikog broja povreda nemoćno ženi, od kojih neke i nakon što je izgubila svest, dovode u sumnju njegovu svest i sposobnost da upravlja svojim postupcima“. kazala je Arsić.

Kod Grahovca je pronađeno 760 evra koje je prema navodima suda, ukrao od Jelice.

BONUS video: Tuča u bilijar klubu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar