Advokati, nezadovoljni promenom stava Vrhovnog kasacionog suda (VKS) o troškovima obrade kredita u odnosu na onaj iz 2018. godine, ponovo će danas izaći na ulicu u subotu, u znak protesta. Podršku advokatima pružile su brojne organizacije, ali i pojedinci, među kojima su i istaknuti glumci poput Aleksandra Srećkovića Kubure, Nele Mihailović i brojnih drugih.

Veliki protest advokati će održati u subotu ispred Ustavnog suda Srbije i zahtevaju da se promeni stav o troškovima kredita. Dosad je održano čak nekoliko protesta, a pretpostavlja se da će predstojeći biti najveći.

Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Podršku advokatima pružili su i glumci poput Kubure, Nele Mihailović, Hadži Nenada Maričića, Tanje Mandić Rigonat, Borisa Pingovića, Miloša Đorđevića.

„Podržavam protest advokata zato što je njihova borba borba za sve nas i za pravnu državu“, „Zato što smatram da su njihovi zahtevi ispravi“, „Borba za pravo i pravnu državu“, „Ovo nije samo njihova borba, ovo je borba građana Srbije protiv interesa svetskih moćnika“, „Kako beše ono „sudi se po pravdi““, „Biće teško, ali kao i uvek pobedićemo“, rekli su glumci u videu podrške pravnicima.

Pročitajte još:

Podsetimo, Vrhovni Kasacioni sud (VKS) je na sednici Građanskog odeljenja doneo pravni stav o dozvoljenosti bankama da ugovaraju troškove kredita. Zapravo je reč o dopuni stava iz 2018. godine, tvrde iz VKS.

Takođe, donet je pravni stav o dozvoljenosti ugovaranja premije osiguranja, kao obaveze korisnika kredita, kod Nacionalne korporacije za osiguranje stambenih kredita (NKOSK), gde se kaže da je takva odredba kod ugovora o stambenim kreditima pravno valjana.

BONUS video: Guranje advokata i policije ispred Kasacionog suda

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare