Španska policija uhapsila je devet osoba srpskog, makedonskog i albanskog porekla u Španiji koji su bili deo organizovane narko-bande koja je uzgajala marihuanu u Španiji, a pretresom na sedam lokacija zaplenjeno je 168 kilograma droge, oko 20.000 evra u gotovini, dva automobila, telefoni, laptopovi...

Istraga protiv ove grupe otpočela je 20. marta, nakon dojave o više ilegalnih laboratorija za uzgoj ovog narkotika. Nakon opsežne istrage, utvrđeno je da se na sedam lokacija nalaze čitavi sistemi za uzgoj marihuane, da svaki objekat ima svog plaćenog čuvara.

Među uhapšenima našla se i jedna žena.

Jedna od kuća korišćena je kao logistička baza narko-bande i iz nje je koordinirano sve što se događa u drugim objektima. Tokom uviđaja je otkriveno da u svakoj kući živi po jedna osoba koja je zadužena za uzgoj, razvoj i berbu zasada i ta osoba nikada ne izlazi iz kuće, jer mu je obezbeđena čak i hrana koja mu se dostavlja do vrata.

u svih sedam imanja postojale su sofisticirane električne instalacije koje služe za podsticanje rasta, lampe, ventilacioni sistemi i mašine za održavanje vlažnosti vazduha. U više objekata je zaplenjeno 2.800 biljaka, 168 kilograma osuđene biljke u pupoljcima, oko 20.000 evra u gotovini, mobilni telefoni, nakoliko laptopova, dva vozila i raznu dokumentaciju.

Uhapšeno je devet osoba, među kojima i jedna žena, od kojih troje već ima policijske dosijee.

Bonus video: U Nišu zaplenjeno 520 kg marihuane

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar