Foto: Printscreen/Twitter/Policía Nacional

Nacionalna policija Španije uhapsila je devet osoba srpskog, albanskog i makedonskog porekla nakon što je u kući u kojoj su boravili pronađena ilegalna laboratorija za uzgoj marihuane. Izvršen je pretres na sedam lokacija i zaplenjeno je 2.800 biljaka marihuane, 168 kilograma te droge i oko 20.000 evra u gotovini, saopštila je španska policija.

Istraga protiv ove organizovane kriminalne grupe započeta je 20. marta, nakon što su istražitelji španske policije dobili informaciju da se u kolibi u gradu Paterna, u Valensiji, nalazi ilegalna laboratorija za uzgoj. Policija je odmah započela aktivni nadzor ove kuće i zahvaljujući operativnom radu, otkriveno je šta se dešava iza zatvorenih vrata, ali i da grupa u svom posedstvu ima još sedam ovakvih kuća.

Foto: Printscreen Policia Nacional/video

Jedna od kuća korišćena je kao logistička baza narko-bande i iz nje je koordinirano sve što se događa u drugim objektima. Tokom uviđaja je otkriveno da u svakoj kući živi po jedna osoba koja je zadužena za uzgoj, razvoj i berbu zasada i ta osoba nikada ne izlazi iz kuće, jer mu je obezbeđena čak i hrana koja mu se dostavlja do vrata.

Sumnje agenta su se obistinile – u svih sedam imanja postojale su sofisticirane električne instalacije koje služe za podsticanje rasta, lampe, ventilacioni sistemi i mašine za održavanje vlažnosti vazduha. U više objekata je zaplenjeno 2.800 biljaka, 168 kilograma osuđene biljke u pupoljcima, oko 20.000 evra u gotovini, mobilni telefoni, nakoliko laptopova, dva vozila i raznu dokumentaciju.

Uhapšeno je devet osoba, među kojima i jedna žena, od kojih troje već ima policijske dosijee.

Bonus video: Hapšenje Šarićevih ljudi u Hrvatskoj


***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar