Podeli
Foto: Nova.rs

Stan na vrhu stambene zgrade u Ulici Visokog Stevana na Dorćolu koji je juče potpuno uništen usled požara, u vlasništvu je rođene sestre kompozitora Saše Miloševića Mareta, što je on za Nova.rs i potvrdio i istakao da je cela porodica u šoku.

PROČITAJTE JOŠ

“Tačno je da je to stan od moje sestre koja ga izdaje, ali bukvalno ne znam ništa više od toga. Ja sam to juče praktično saznao od vas sa Nova.rs kad ste me pozvali za izjavu. Znam samo da će devojčica, Bogu hvala, biti dobro i koliko znam, tu su sa devojčicom živeli i njena majka i deda. Koliko sam upućen, u trenutku požara u stanu je bio i deda koji je trenutno konfuzan”, rekao je Mare za Nova.rs i dodao da je ovaj nemili događaj veliki šok za njega i njegovu porodicu, ali da je sreća u nesreći što niko nije stradao.

“Ovo je šok za sve nas. Kad se malo proluftiralo od dima došli su istražitelji, pa se sad čeka detaljan izveštaj o tome šta se zapravo dogodilo. Policija će o svemu obavestiti. Sreća u nesreći je što niko nije stradao zahvaljujući dobrim ljudima koji su videli i pomogli”, istakao je kompozitor.

Podsetimo, u gašenju požara u stanu u kome je izbio požar juče oko 13 sati učestvovalo je 26 vatrogasaca, a evakuisane su tri osobe.

Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Tinejdžerku koja je prilikom požara zadobila opekotine prvog stepena spasili su mladići koji su radili na obližnjem gradilištu. Čim su začuli zapomaganje devojčice, mladići su uleteli u zgradu i počeli borbu za njen život. Ušli su na sprat ispod stana u kojem je ona bila, vezali su se kanapima za terasu sprat ispod, a Pavle Gavur, fasader sa gradilišta ju je uhvatio u naručje.

Devojka je juče posle završene dijagnostike prebačena je na Kliniku za plastičnu hirurgiju i opekotine, rečeno je Tanjugu u Urgentnom centru.

Heroji koji su juče spasili život tinejdžerke zarobljene u stanu koji je goreo juče su za Nova.rs detaljno ispričali kako su izveli ovu gotovo filmsku akciju, što možete pogledati u video prilogu.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Vaš komentar