Velju Nevolju vode kod tužioca, policija na ulicama

Hronika 05. feb. 202122:04 > 22:08
Podeli:
Veljko Belivuk Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Vođa huligansko-navijačke grupe Veljko Belivuk zvani Velja Nevolja, koji je uhapšen juče zbog sumnje da je sa svojom grupom počinio više krivičnih dela, večeras posle 22 sata trebalo bi da bude sproveden u prostorije Tužilaštva za organizovani kriminal na saslušanje, saznaje portal Nova.rs.

Iako su beogradski mediji preneli danas popodne informaciju da je otpočelo saslušanje Belivuka, članovi njegove grupe će zajedno s njim biti ispitani tek večeras, saznaje portal Nova.rs.

Belivuk će imati priliku da iznese odbranu pred zamenikom tužioca koji će voditi istragu, a nakon njega biće saslušani i ostali pripadnici grupe.

Kako saznajemo, saslušanje je zakazano za večeras iz bezbedonosnih razloga, a svi uhapšeni moraju da budu izvedeni pred tužioca najkasnije do jutra, kada ističe zakonski rok za policijsko zadržavnje od 48 sati.

Policija večeras na ulicama, Foto: Nova.rs

Pretpostavlja se da će saslušanja trajati do jutra, nakon kojih će biti poznato da li će uhapšenima biti određen pritvor, ali i koja im se tačno krivična dela stavljaju na teret.

Pročitajte još:

Kako javljaju reporteri Nova.rs koji su se večeras zatekli u gradu, veće snage policije primećene su na više lokacija, a posebno na auto-putu iz smera Novog Beograda ka Dušanovcu, a saobraćaj je u jednom trenutku bio u potpunosti zaustavljen na mostu Gazela.

Policija zaustavila saobraćaj na auto-putu, Foto: Nova.rs

Iako to zasad nije potvrđeno,  pretpostavlja se da je večeras pojačano prisustvo policije na ulicama Beograda upravo zbog saslušanja Belivuka i sprovođenja do zgrade Tužilaštva za organizovani kriminal u Ustaničkoj ulici.

Komentari

Vaš komentar