Horgoš, novac, pare, euri, evri, zaplena Uprava carina
Foto: Uprava carina/ilustracija

Po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal uhapšeno je petoro osumnjičenih, dok je jedna osoba u bekstvu, zbog sumnje da su falsifikovali novac u vrednosti od 15 miliona dinara.

Po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal nakon višemesečnog predistražnog postupka danas su inspektori SBPOK-a uhapsili pet lica, osumnjičenih falsifikovanje novca i organizovani kriminal, navodi se u saopštenju Tužilaštva za organizovani kriminal.

Uhapšeni su M.M., S. I., M.R. M.J. i M.M dok se jedno lice nalazi u bekstvu.

Pročitajte još:

Ova organizovana kriminalna grupa, delovala je u periodu od aprila do danas na taj način što je u stanu u Šapcu napravila štampariju za pravljenje lažnog novca sa svom pratećom opremom u kojoj je pravila lažan novac u svim fazama izrade. Lažan novac koji su štampali bio je u valuti evro i dinar u apoenima od 100 i 500 evra odnosno 2.000,00 dinara.

Ova organizovana kriminalna grupa je lažni novac stavljala u opticaj na teritoriji Republike Srbije, Crne Gore, Grčke i Italije.

Postoje osnovi sumnje da je ova organizovana kriminalna grupa za manje od sedam meseci stavila u opticaj lažan novac u ukupnoj dinarskoj protivvredosti od 15 miliona dinara.

U toku su pretresi na više lokacija u Šapcu, Beogradu i Bogatiću. Svim licima lišenim slobode određeno je policijsko zadržavanje i ona će uz krivičnu prijavu biti sprovedena u Tužilaštvo za organizovani kriminal.

BONUS VIDEO: Pogon za proizvodnju falsifikovane plazme

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar