Nakon sinoćnjeg dočeka Nove godine, kada je potonuo deo poznatog beogradskog splava "Fristajler", a gosti evakuisani, danas je uočen i ronilac koji pretražuje vodu oko samog objekta.

U ovom trenutku nije poznato šta ronioci pretražuju oko potonulog splava, zbog kojeg će prema rečima gradonačelnika Aleksandra Šapića biti i krivičnih odgovornosti.

Foto: Nova.rs

Podsetimo, beogradski splav „Fristajler“ napola je potonuo sinoć tokom dočeka Nove godine. Svedoci drame koja se sinoć dogodila u popularnom klubu kažu da je voda počela da nadire desetak minuta nakon ponoći, ali da u prvom trenutku nisu shvatili šta se dešava. Kada se spav nakrivio, počela je panika i beg ka izlazu.

Jedna devojka objavila je na društvenim mrežama da je voda došla do kolena i da situacija nije bila nimalo naivna.

„Mi smo čekale Novu godinu na Fristajleru i splav je počeo da tone. Voda nam je bila do kolena i to baš kod nas je krenuo da tone, u separeu. Krenula sam plačem i dramim. Sad mi je smešno, ali nije bilo ni malo. Dobro je da smo svi spasili živu glavu, a mogli smo se podaviti u onoj vodi“, rekla je ona.

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić rekao je, odgovarajući na pitanja novinara prilikom posete prvorođenoj bebi, upitan o potonuću splava Fristajler, da nije bio na licu mesta, ali da je čuo da je „splav primio dva do tri puta više ljudi od dozvoljenog broja“.

Na svu sreću, gosti splava brzo su se evakuisali i nije bilo stradalih, niti teže povređenih.

Bonus video: Ronilac pretražuje vodu kod Fristajlera