Foto: Arhiva/Medija Centar Beograd

Tatjana Vojtehovski objavila je pre više od nedelju dana audio snimke na kome se navodno čuje kako lider Srpske desnice Miša Vacić preti nepoznatoj ženi da će ubiti njenu majku i nju. Da li zbog toga što se Vacić često čuje sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, ili iz nekog drugog razloga, policija još uvek ćuti na očigledne pretnje i zastrašivanje Vacića, dok na novinarska pitanja o ovom slučaju - ne odgovara.

„Ja ti kažem obriši, ubiću te, ubiću ti mamu, je*aću ti mamu, fizički ću ti je*aću ti, jel’ imaš sestru, je*aću ti sestru“, jezive su pretnje koje je uputio Miša Vacić nepoznatoj ženi, a objavila Vojtehovski na Tviteru uz komentar „ovako zvuči omaleni ekstremista kada radi posao za državni vrh koji ga je angažovao“.

Na drugom audio snimku čuje se kako kaže „nije normalno da ti meni uništavaš nešto što pravim sa predsednikom“, a na trećem ponovo pretnje.

„Ja ću tebe da ubijem, otićiću u Svilajinac, prebiću ti oca i majku. Ja se ne igram. Nećeš moći da uđeš u Beograd, isećiću ti delove tela, znači ubiću te“, poručio je Vacić.

I dok predsednik Vučić, zajedno sa ministrom policije Aleksandrom Vulinom maše fotografijama osakaćenih tela na nacionalnim frekvencijama, i hvali se velikim hapšenjima i borbi protiv mafije, pretnje koje je nepoznata građanka dobila od lidera Srpske desnice prolaze apsolutno nekažnjeno.

Takođe, kada neko upućuje pretnje predsedniku Srbije ili kada se na meti nađe neko iz Srpske napredne stranke, policija je u stanju da u roku od nekoliko sati pronađe i procesuira počinioce, kao i tužilaštvo, što je za pohvalu, ali čini se da to radi selektivno.

Da li su obavešteni o audio snimcima i da li je nešto preduzeto, pitali smo policiju 12. marta, ali do objavljivanja ovog teksta odgovore nismo dobili, a verovatno i nećemo.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare