Vulin hvata Miška - PUF
Foto: Printscreen

Pokret ujedinjenih fantoma (PUF) objavio je danas novi muzički spot za pesmu "Vulin hvata Miška", koju su posvestili borbi protiv kriminala.

Fantomi su na satiričan način obradili opisali borbu vlasti protiv mafije i gromoglasne najave konačnih obračuna države s kriminalnim klanovima. Reči pesme snimljeni su na melodiju hita osamdesetih „Džuli“ s kojom je Danijel Popović nastupio na Evroviziji.

„Najava početka rata protiv mafije za PUF predstavlja još jednu  „predstavu“ i još jednu epizodu iz stare, napredne serije koja je započela svoje emitovanje još 2012. godine. Odlučna borbe protiv mafije u Srbiji deluje ozbiljna taman toliko koliko je ozbiljan i način na koji je ta borba i obnarodovana. Nema uspešne borbe protiv organizovanog kriminala ako paralelno ne postoji borba protiv korupcije i ako ne postoji sistem i institucije koje su slobodne i nezavisne da se obračunaju sa organizovanim  kriminalom“, kažu iz PUF.

Podsetimo, predsednik Srbije rat mafiji objavio je 2013, 2014, 2016, 2019. i pre mesec dana – 19. oktobra 2020. godine. Ispostavilo se da se taj obračun događa samo u njegovim govorima pred kamerama, a u praksi organizovani kriminal zapravo cveta. Postavlja se pitanje, šta je država do sada radila i zašto taj dugo najavljivani rat sa mafijom nije završen do sada, s obzirom na to da predsednik rukovodi svim nadležnim institucijama i da se pita za sve. O onome što je PUF na šaljiv način obradio govorili su ranije ozbiljni autoriteti iz oblasti prava i kriminologije. Dobrivoje Radovanović kaže da nemamo nezavisnu policiju i tužilaštvo, pa mafija ne može da bude uništena, a direktor Centra za prevenciju kriminaliteta Dušan Davidović kaže da Vučiću ne uspeva da uništi mafiju jer su svi povezani.

„Nije mu uspelo jer je reč o organizovanom kriminalu koji je povezan sa vrhom vlasti. Valjda će se naći neki ministar koji će da uđe u tkivo vlasti i otkrije na koje načine je ko sa kim povezan, ko radi sa kojim kriminalnim klanom. I njegov “mali” iz Beograda je to najavljivao. Mafija šeta Beogradom, pojavio se strah od kriminala što je karakteristično za slaba društva”, izjavio je ranije Davidović za Nova.rs.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (2)