Ivica Dačić Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je u toku operacija povređenog žandarma koji je danas ranjen ispred izraelske ambasade i da je ovo nesumnjivo teroristički akt i da su još neki ljudi uhapšeni preventivno.

„Kao što ste obavešteni, danas oko 11 sati desio se napad ispred izraelske ambasade gde se nalaze na redovnom obezbeđenju pripadnici naše Žandarmerije. Tu se nalazi policijska kućica i danas oko 11 sati nepoznato lice je prilazilo više puta policajcu, pitalo ga gde je muzej, pa se vratilo i otvorilo vrata kućice i iz kese izvuklo samostrel i pogodilo žandarma u vrat. Žandarm je odmah ispalio nekoliko hitaca u napadača. Žandarmu Milošu Jevremenoviću strela je bila u vratu, a operacija je u toku, ali mesto gde je pogođeno je delikatno. Specijalno tužilšatvo je preuzelo vođenje ovog slučaja. Iako idenitet lica nije utvrđen nesumnjivo se radi o terorističkom aktu. Zadržano je još jedno lice sa sličnim performansama i sve naše snage će biti angažovane da vodimo računa da ne bude još nešto slično posle ovoga.

Nadamo se da će sve biti u redu“, rekao je Dačić i dodao:

„Indicije postoje da je reč o licima koja se već poznata bezbednosnim strukturama, a reč je o vehabijskom pokretu, ali to nisu potvrđene informacije i ne želimo da narušavamo da ono što tužilaštvo radi. Preventivno, mi smo danas pojačali sve mere zaštite bezbednosti u gradu da građani vide policiju i u tržnim centrima, šetalištima da ne bi bilo nepredviđenih okolnosti“, poručio je ministar Dačić i dodao da je žandarmu možda spasilo život to što nije izvadio strelu iz vrata.

On je poručio da ambasadora obezbeđuju druga lica i da oni nisu bili ugroženi danas.

Ivica Dačić se nalazi ispred zgrade Urgentnog centra u Beogradu u kojem se nalazi ranjeni pripadnik Žandarmerije koji je obezbeđivao zgradu izraelske ambasade.

Podsetimo, NN lice, čiji se identitet utvrđuje, pucalo je danas oko 11 iz samostrela u pripadnika Žandarmerije koji je bio na dužnosti obezbeđenja ambasade Izraela.

Pripadnik obezbeđenje zadobio je teške povrede, a napadač je ubijen.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare