Ilustracija Foto:MUP Srbije

Policajci iz Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, uhapsili su tri osobe osumnjičene da su kao članovi organizovane kriminlane grupe krijumčarili migrante preko Srbije, Hrvatske i Slovenije do Italije.

U saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal, zbog sumnje da su počinili krivična dela nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi, uhapšeni su I. M. (39), koji se sumnjiči da je organizator kriminalane grupe, G. S. (42) i B. J. (44).

Sumnja se da su pripadnici ove organizovane kriminalne grupe migrantima, od januara do aprila ove godine, omogućavali nedozvoljen prelaz državne granice Srbije i Hrvatske.

Postoje osnovi sumnje da su osumnjičeni migrante skrivene u kamione ilegalno prebacivali u Hrvatsku, a potom im dalje omogućavali nedozvoljen tranzit preko Hrvatske i Slovenije do Italije, za šta su im uzimali do 3.800 evra po osobi.

Policija je prilikom pretresa stanova na više lokacija u Beogradu koje su koristili osumnjičeni pronašla i oduzela četiri pištolja, skraćenu lovačku
pušku, dva automobila, šest mobilnih telefona i veću količinu novca.

Osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)