Foto: Slavica Panić/Nova.rs

Protiv M.S. odgovornig lica u privrednom društvu "Užice gas AD", Osnovno javno tužilaštvo u Užicu, pokrenulo je predistražni postupak zbog postojanja osnovane sumnje da je učinio krivično delo teška dela protiv opšte sigurnosti.

Kako tužilaštvo saopštava, osumljičenom se na teret stavlja da kao odgovorno lice privrednog društva „Užice gas“ nije postupao po propisima i tehničkim pravilima o merama zaštite prilikom distribucije gasa do čijeg je curenja došlo tokom novembra 2020. godine u gasovodnoj mreži koja prolazi ulicom Miloša Obrenovića. Kanalizacionom mrežom, gas je ušao u stambenu zgradu u istoj ulici zbog čega je došlo do eksplozije u jednom stanu kada je teško povređena Dragana Žeravčić. Pretpostavlja se da je eksplozija prouzrokovana paljenjem smeše prirodnog gasa i vazduha.

Tokom predistražnog postupka biće preduzete dokazne radnje ispitivanja svedoka kao i sva potrebna veštačenja akreditovanih ustanova nakon čega će biti doneta odluka o pokretanju krivičnog postupka pred sudom o čemu će javnost biti blagovremeno obaveštena, saopšteno je iz tužilaštva.

Eksplozija se dogodila 05. decembra 2020.godine u kojoj je jedno lice teško a tri lakše povređena. Jedan stan je potpuno izgoreo a još pet pretrpelo veća oštećenja. Četiri porodice se još uvek nisu vratile u svoje stanove jer kompletna sanacija nije završena.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar