Foto: Vladislav Mitić/Nova.rs

U zajedničkoj akciji Poreske policije i Ministarstva unutrašnjih poslova, uhapšeno je odgovorno lice jednog privrednog društva iz Smedereva zbog sumnje da je utajilo porez i falsifikovalo službene isprave i na taj način oštetilo budzet za više od 21 milion dinara, saopšteno je iz Poreske uprave.

Sumnja se da je odgovorno lice od 2017. do 2019. godine, izvršilo nabavku voća u vrednosti od 138.2 miliona dinara od osoba koje nisu poljoprivredni proizvođači prikazujući u poslovnim knjigama da je to voće nabavljeno na domaćem tržištu od 41 poljoprivrednog gazdinstva, o čemu je sačinjeno 189 lažnih otkupnih listova.

Na taj način, koristeći falsifikovane otkupne listove, u poslovnim knjigama društva neosnovano su uvećani troškovi u iznosu višem od 82.2 miliona dinara, čime je izbegnut obračun i plaćanje PDV u iznosu od 8.579.771 dinara i poreza na dobit pravnih lica u iznosu od 12.457.415,00 dinara, precizira Poreska uprava.

Odgovornom licu je određena mera zadržavanja do 48 časova i uz krivičnu prijavu će biti sprovedeno Osnovnom javnom tužilaštvu u Smederevu.

BONUS VIDEO: Hapšenje u Južnom Bulevaru

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar