Foto: Shutterstock

Suđenje supružnicima Nenadu Petroviću (35) i Milevi Martinov (27), koji se terete za podvođenje Jelene V. (24) u kući kod Obrenovca, nastavljeno je juče u Višem sudu u Beogradu svedočenjem poslednjeg svedoka u ovom postupku, nakon čega je za 28. jul zakazano izricanje završnih reči.

Na jučerašnjem pretresu svedočio je rođeni brat optuženog Toma P., nakon čega je zakazano iznošenje završnih reči u ovom postupku, nakon čega bi trebalo da bude izrečena presuda. Inače, ovaj svedok se u centru pažnje našao krajem prošle godine, kada ga je optuženi  tokom suđenja optužio da mu ceo ovaj slučaj „pakuje“ zbog navodnog duga od 2.000 dinara.

„Pokušava da mi smesti zbog duga koji nisam hteo da mu vratim“, rekao je tada Petrović i negirao krivično delo za koje se tereti.

Podsetimo, ovaj postupak od samog početka prati velika bura u javnosti. Za ceo slučaj saznalo se krajem 2018. godine kada je policija, nakon anonimne dojave, upala u porodični dom ovim supružnika u Velikom Polju kod Obrenovca i zatekla oštećenu Jelenu V. u stravičnom fizičkom i psihičkom stanju.

Supružnicima su odmah stavljene lisice na ruke, a pronađena devojka je ispričala u policiji i tužilaštvo da su je optuženi Nenad i Mileva mesecima tukli, vezivali lancima, terali da jede izmet, da prosi i podvodili muškarcima za novac. Sa druge strane, Petrović i Martinova su ovo negirali, tvrdivši da su devojku primili u svoju kuću jer im je rekla da nema gde da živi.

Foto: Shutterstock

Inače, i tokom samog suđenja svedoci u postupku izneli su stravične tvrdnje. Između ostalih, svedok Milovan Maksimović ispričao je da su optuženi supružnici od njega kupovali namirnice i da je imao seksualne odnose sa oštećenom Jelenom V. u zamenu za 1.000 dinara.

Sa druge strane, drugi svedok Miroslav Lj., inače policajac koji je radio na ovom slučaju, ispričao je u sudu da je Jelena V. u trenutnu pronalaska bila u očajnom zdravstvenom stanju i izgladnjivana duže vreme.

„Trinaestog godina radim na slučajevima trgovine ljudima i oštećena je, u pravom smislu, primer ovog krivičnog dela. Na putu ka stanici kupili smo joj burek, a ona je bila toliko loše da smo mislili da će joj pozliti od hrane. Kolege su mi potom rekle da su je zatekle na podu u kući, ležala je na betonu, prekrivena“, rekao je svedok.

Podsetimo, za ovaj slučaj saznalo se krajem 2018. godine, a kako je nesrećna devojka ispričala, bila je mučena i zlostavljana 22 meseca. Rekla je u kuću supružnika došla dobrovoljno, bežeći od svoje porodice u kojoj je teško živela, a ubrzo je počeo pakao koji je preživljala sve dok je policija nije izbavila i odvela na sigurno.

Supružnici su optuženi za krivično delo trgovina ljudima u saizvršilaštvu za koje je zaprećena kazna do 10 godina zatvora, ali ukoliko se dokaže da je žrtva pretrpela i teške povrede, zlostavljači bi mogli da budu kažnjeni i sa 15 godina.

**

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar