Padinska Skela Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Protiv odgovornih lica u Kazneno-popravnom zavodu u Beogradu ‒ Padinska Skela, Ministarstvo pravde je preko Uprave za izvršenje krivičnih sankcija, kao organa u njenom sastavu, pokrenulo postupak unutrašnje kontrole i postupke za utvrđivanje disciplinske odgovornosti povodom smrti prekršajno kažnjenog lica S.B, a upravnik Zavoda je zbog navedenog događaja smenjen, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Kako se dodaje, Uprava za izvršenje krivičnih sankcija odmah po saznanju za smrt S.B. obavestila je Ministarstvo unutrašnjih poslova i nadležno javno tužilaštvo.

„Više javno tužilaštvo u Beogradu je posle dobijanja obdukcionog nalaza pokrenulo istragu protiv tri prekršajno kažnjena lica koji izdržavaju kaznu u Kazneno-popravnom zavodu u Beogradu ‒ Padinska Skela, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršila krivično delo Teško ubistvo iz člana 114. Krivičnog zakonika“, stoji u saopštenju.

Ministarstvo pravde apeluje na nadležne organe da u što kraćem roku sprovedu postupak protiv učinilaca svirepog ubistva i što strože ih sankcionišu.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare