Foto:Vesna Lalić

Sudija Krivičnog odeljenja Prvog osnovnog suda u Beogradu Zorica Avramović, koja je vodila postupak protiv Aleksandra Mitrovića, sina vlasnika televizije Pink Željka Mitrovića, unapređena je u sudiju Višeg suda u Beogradu, piše list Danas.

List navodi da je odluku doneo Visoki savet sudstva na sednici održanoj 11. decembra. Avramović je jedna od devet sudija koje su iz osnovnih sudova izabrane za Viši sud u Beogradu na poslednjoj sednici.

Kako podseća list Danas, Aleksandar Mitrović je u julu 2013. godine, vozeći iznad dozvoljene brzine, udario automobilom i usmrtio maloletnu Andreu Bojanić.

Mitrović je u julu 2019. bio prvostepeno osuđen na 11 meseci zatvora zbog teškog dela protiv bezbednosti saobraćaja i još šest zbog nepružanja pomoći. Sutkinja Avramović je izrekla jedinstvenu kaznu od 12 meseci kućnog zatvora, što je duplo manja kazna od one koju je tražilo tužilaštvo. Mitroviću je takođe izrečena mera zabrane korišćenja automobila u trajanju od godinu dana, prenosi N1.

Deo presude koji se tiče teškog dela protiv bezbednosti saobraćaja, u januaru ove godine ukinuo je Apelacioni sud. Između ostalog je istaknuto da je i pored brojnih veštačenja ostalo nejasno kojom brzinom se kretao Mitrović.

Što se tiče dela prvostepene presude koji se odnosi na krivično delo nepružanje pomoći povređenom licu, ona je preinačena pošto je nastupila apsolutna zastarelost.

U oktobru ove godine sutkinja Avramović je ponovo osudila Aleksandra Mitrovića na 11 meseci kućnog zatvora zbog teškog dela protiv bezbednosti saobraćaja, kao i na godinu dana zabrane upravljanja vozilom, koje stupa na snagu po izdržavanju kazne.

Još uvek se čeka pravosnažna presuda, podseća list Danas.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare