Petar i Maja Simić
Petar i Maja Simić. Foto: Privatna arhiva

Slučaj smrti penzionisanog pukovnika Petra Simića (82), čije je beživotno telo nakon četiri dana potrage pronađeno u toaletu Vojno medicinske akadamije u Beogradu, još nije dobio svoj epilog, a njegova ćerka Maja Simić za Nova.rs kaže da neće odustati dok ne sazna šta se dogodilo sa njenim ocem, od čega je preminuo i kako je moguće da četiri dana niko nije primetio da je u toaletu bolnice. Sa druge strane, VMA je, kako se ovakve stvari više ne bi dešavale, skratio kabine vrata toaleta u pomenutoj bolnici.

„Još nemamo nikakve rezultate. Rekli su mi da se nalaz obdukcije čeka malo duže tako da za sada ne znamo ni šta je tačan uzrok smrti. Kako je došlo do toga da ga niko ne primeti u toaletu četiri dana takođe nije do kraja rasvetljeno“, započinje svoju ispovest za Nova.rs Maja Simić.

Smrt Petra Simića šokirala je javnost početkom maja, kada je penzionisani pukovnik otišao na pregled na VMA zbog bolova u stomaku. Predao je knjižicu i čekao satima, a povremeno se javljao porodici. Poslednji poziv je ostvaren oko 14 časova, nakon čega je bio nedostupan.

Petar Simić
Petar Simić. Foto: Privatna arhiva

„Kako je tata završio u tom toaletu i šta se tačno desilo, ja još ne znam. Prošlog četvrtka sam imala sastanak kom je između ostalih prisustvovao i ministar odbrane. Upoznali su me o nekoliko koraka koje su preduzeli kako se takve stvari više ne bi ponavljale. Jedan od tih koraka je da su skratili vrata na kabinama u bolničkim toaletima“, objašnjava ćerka pukovnika u penziji dodajući da iako ovakav potez deluje banalno, svakako predstavlja kakav-takav pomak.

Kako nam je pojasnila, opšti utisak nakon sastanka i neki zajednički zaključak je da treba da se sastanu još jednom, kada bude poznato više informacija o celom slučaju.

Maja Simić je svakako odlučna da neće odustati dok smrt njenog oca, koji je veliko poverenje polagao u tu bolnicu i koji je ime stekao radeći u instituciji koja se isto zove, potpuno ne bude rasvetljena i dok ne bude sigurna da su preduzeti svi koraci kako niko više ne bi doživeo nešto slično.

Javnost je tih dana bila besna i razjarena zbog činjenice da je čovek, dok je za njim bila raspisana policijska potraga i dok je ćerka obilazila VMA misleći da će ga tu naći, sve vreme bio u bolnici i to u toaletu koji po svemu sudeći niko četiri dana nije očistio niti obišao, osim Maje koja je tuda prošla ali se nosila mišlju da bi sa sigurno neko uočio da je unutra.

Medju nama
Foto:Nova S

Kako je moguće da se, pored svega, toaleti jedne bolnice ne čiste i ne obilaze toliko dugo, bila su samo neka od pitanja građana i korisnika društvenih mreža u dugačkom nizu.

VMA ispituje slučaj

Iz VMA su se ranije oglašavali rekavši da nadležni organi preduzimaju sve mere i radnje u cilju utvrđivanja svih okolnosti u vezi sa ovim slučajem.

„Ističemo da će, ukoliko se utvrdi da je bilo propusta zaposlenih na VMA, oni biti najoštrije sankcionisani“, naveli su u saopštenju.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare