Ulov na granici: Devize „štekali“ oko struka, ispod sedišta

Hronika 13. jul. 202118:06
Podeli:
Neprijavljene devize novac pare evro euro
Neprijavljene devize Foto:Uprava carina

Na graničnim prelazima Horgoš i Gradina sprečeno je krijumčarenje deviza, saopštila je Uprava carina.

Prekršaj na Horgošu otkriven je juče kada je za detaljan pregled na ulazu u zemlju izdvojen „mercedes benc“ nemačke registracije, kojim je sam putovao 45-godišnji nemački državljanin turskog porekla. Putnik je prethodno rekao da sa sobom nosi samo lični prtljag i dozvoljeni iznos deviza.

Međutim, tokom pregleda automobila, carinik je u pregradi za naočare, koja se nalazi u krovnom delu kabine, pronašao kesu, u koju je bilo spakovano skoro 10.000 evra. Da to nije bilo sve, ispostavilo se nakon ličnog pretresa, kada je u torbici, koju je putnik imao oko struka, pronađeno nešto više od 19.000 evra.

Granicni prelaz Horgos
Granični prelaz Horgoš Foto:TANJUG/ MINISTARSTVO FINANSIJA/ UPRAVA CARINA

Putniku je vraćeno 10.000 evra, koliko se bez prijavljivanja može preneti preko granice, dok je ostatak zadržan do okončanja prekršajnog postupka pokrenutog pred nadležnim sudom. Slična situacija dogodila se i nekoliko dana ranije na Gradini, kada je za detaljnu kontrolu na izlazu iz zemlje izdvojen „golf“ nemačke registracije, kojim je putovalo troje turskih državljana. Na pitanje koliko gotovine nose sa sobom, putnici su rekli da ukupno imaju oko 3.000 evra.

To se ubrzo pokazalo kao neistina, jer je svako od njih imao kod sebe oko 10.000 evra, što ne bi bio problem, da carinik ispod zadnjih sedišta u automobilu nije pronašao kesu u kojoj se nalazilo još 28.000 evra.

Putnicima je vraćen dozvoljeni iznos novca, dok će se o ostatku izjašnjavati nadležni sud u prekršajnom postupku pokrenutom protiv vozača.

BONUS VIDEO: Zaplena droge

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar