Ukrao skupocen nakit: Srbin opljačkao Tamaru Eklston

Hronika 19. okt. 202010:49
Podeli:
Foto: Printscreen/YouTube/This Morning

Jugoslav Jovanović (23), poreklom iz Srbije, uhapšen je u Rimu zbog sumnje da je organizovao pljačku kuće Tamare Eklston, ćerke Barnija Eklstona, nekadašnjeg vlasnika Formule 1, prenosi Blic.

Kako je preneo italijanski list Korijere dela sera, Jovanoviću su lisice stavljene 17. septembra, a koristio je lažna dokumenta.

„Sumnja se da je Jovanović bio na čelu bande koja je 13. decembra 2019. ušla u kuću Tamare Eklston u Londonu, dok je ona sa porodicom bila na odmoru u Laponiji. Jovanović je označen kao mozak čitave operacije, a Eklstonovoj su iz sefa odneli nakit i satove, vredne 60 miliona evra“, prenose izvori.

Pljačka veka, kako su je nazvali tamošnji mediji, koju je sa saradnicima organizovao i izveo državljanin Srbije, šokirala je svetsku elitu jer se odigrala u najluksuznijoj četvrti Londona, koja je odlično obezbeđena.

„Utvrđeno je da je Jovanović akciju osmislio sa Danijelom Vukovićem, poreklom iz Hrvatske, za kojim se traga. Pomagali su im i rumunski državljani Marija Mestar (47) i njen sin Emil Savastru (26), kao i državljani Italije Alesandro Malteze (44) i Alesandro Donati (43)“, objašnjava izvor i nastavlja:

„Četvorica muškaraca su 13. decembra taksijem došla do kuće Eklstonove. Jedan je ostao ispred vile da čuva stražu, a trojica su ušla kroz prozor u prizemlju. Alarmni sistem je bio ugašen, pa su uspeli da dođu do sobe sa četiri sefa. Otvorili su jedan i dragocenosti potrpali u „luj viton“ torbu.

Prvi koji je uhapšen bio je Rumun Emil Savastu, koji se spremao da pobegne u Japan.

Pročitajte još:

– Sutradan su lisice stavljene i njegovoj majci Mariji, koja je radila kao čistačica, i to čim je iz Milana sletela u London i na Fejsbuk okačila selfi. Kod nje je bila „luj viton“ torba, kao i minđuše za koje je utvrđeno da pripadaju Tamari – kaže izvor i nastavlja:

– Danijel Vuković se dan posle pljačke sa Rumunkom ukrcao na avion za Beograd i njemu se izgubio svaki trag, dok je Jovanović tada otišao u Italiju, gde se skrivao sve do 17. septembra. Sumnja se da je Rumunka potom iz Beograda otišla za Milano, pa u London, gde je i uhapšena.

Komentari

Vaš komentar