Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Nepoznati lopov ukrao je juče oko 15 časova u Nišu iz jedne apoteke u opštini Palilula kutiju udruženja NURDOR za prikupljanje dobrovoljnih priloga za pomoć lečenja dece obolele od raka. Ušetao je u apoteku u trenutku kada se radnica nije nalazila pored kutije, uzeo je i ubrzanim koracima izašao iz apoteke.

Lopov je očigledno dobro isplanirao krađu jer je nekoliko minuta pre krađe već bio u apoteci i dobro „snimio“ situaciju.

„On je kratko vreme pre krađe već bio u apoteci gde je čekao red i onda pokušao da kupi lek za smirenje, ali mu ga radnica nije dala jer nije imao recept i izveštaj lekara. Pošto nije dobio lek, on je izašao je napolju posmatrao sa spoljne strane apoteke, a onda, kada se radnica pomerila od kutije, obavljajući druge poslove, ušetao, ukrao kutiju i pobegao. Da li je pokušaj kupovine leka bez recepta i izveštaja lekara bio samo trik da bi osmotrio situaciju ili je u trenutku dobio ideju da počini krađu, biće utvrđeno po njegovom pronalasku“, kaže izvor.

U policiji je potvrđeno da je krađa kutije za sakupljanje dobrovoljnih priloga za lečenje dece prijavljena te da policija intenzivno radi na identifikaciji i pronalasku počinioca, kao i rasvetljavanju svih ostalih okolnosti krađe o kojoj je obavešteno i Osnovno javno tužilaštvo u Nišu.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram