Foto:EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

U Ugljaru, selu u opštini Gračanica, u poslednja tri dana zabeleženo je uklanjanje i krađa srpskih registarskih oznaka sa automobila meštana. Slučajevi su prijavljeni policiji. U ovom selu, inače, već nekoliko dana ne radi ulična rasveta, pa stanovnici veruju da je potpuni mrak poslužio počiniocima da „lakše obave svoj posao“.

U protekla tri dana uklonjene su i odnete registarske oznake Velimira Krstića, Milana Jovanovića i Dragana Milića. Sve tablice su izdate u gradovima centralne Srbije.

Miliću su registarske oznake nestale u noći između subote i nedelje. Slučaj je prijavio Kosovskoj policiji ali, kako za RTV Kim kaže, još nema nikakvih informacija o počiniocima.

„Krađa se desila u noći između subote i nedelje. Bio sam u jednom lokalu u to vreme, kada sam krenuo kući nisam ni zagledao da tablica nema dok mi komšija nije rekao. Pozvao sam policiju, rekli su mi da idem u stanicu da dam izjavu, ja sam otišao i objasnio šta se desilo. Te večeri su nestale tablice sa još dva automobila. Iz policije su mi dali potvrdu da mogu da vozim par dana dok ne uzmem druge tablice“, rekao je on.

RTV Kim pokušala je da više detalja o ovom slučaju sazna od komandira policijske stanice u Gračanici Bratislava Trajkovića, ali do objavljivanja ove vesti on nije odgovorio na upućene pozive.

Milić kome je vozilo registrovano u Kraljevu podseća da postupak za dobijanje novih registarskih tablica, kao i odlazak do ovog grada u centralnoj Srbiji iziskuje dodatne troškove.

„Juče sam bio u Kraljevu i uzeo nove tablice i nalepnice, saobraćajnu moram da čekam 15 dana. Ovo su veliki troškovi. Nisam siguran da li smem da ponovo postavim nove tablice. Šta ću ako se to ponovo desi? Policija nema informacija, ja sam samo dao izjavu, oni su napravili zapisnik“, naveo je Milić.

Iste večeri su ukradene i registarske tablice sa oznakom NI (Niš) sa vozila Milana Jovanovića i KG (Kragujevac) sa automobila Velimira Krstića.

Milić veruje da je veliki problem što u selu danima ne radi ulična rasveta i da je potpuni mrak poslužio počiniocima da „obave svoj posao“.

„Da su radila ulična svetla možda se ništa ne bi desilo. Dok se ne reši problem sa rasvetom u selu je totalni mrak“, dodao je Milić.

Meštani Ugljara su, kako saznaje RTV Kim, problem sa rasvetom prijavljivali KEDS-u, ali se predstavnici ove kompanije nisu odazivali na pozive da reše problem.

Sa druge strane, direktor Odeljenja javnih službi u opštini Gračanica Vladica Trajković kaže za ovaj medij da imaju informaciju o isključenju ulične rasvete u Ugljaru, ali da još nisu utvrdili zbog čega je do toga došlo.

„Po našem saznanju, KEDS je isključio uličnu rasvetu, planiramo da utvrdimo tačan razlog. Imamo informaciju da u Ugljaru već dva dana nema ulične rasvete“, kazao je Trajković, prenosi Kossev.

Sličan problem sa uklanjanjem registarskih oznaka gradova Srbije zabeležen je nedavno i u Vitini u Kosovskom Pomoravlju.

Bonus video: U nastavku akcije „Armagedon“ uhapšeno 14 pedofila


***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar