Foto:Screenshot/Mup.rs

Apelacioni sud je ukinuo rešenje Višeg suda u Beogradu o izuzimanju 660 kilograma osušenog kanabisa pronađenog na Jovanjici prilikom pretresa u novembru 2019. godine, objavio je BIRN.

Naime, radi se o jednom od ključnih dokaza u postupku.

Birn navodi da je Apelacioni sud ovom odlukom uvažio žalbu Tužilaštva za organizovnai kriminal.

Poslednje ročite u procesu „Jovanjica 1“ održano je 22. novembra prošle godine, a na njemu je sudsko veće izuzelo neke od ključnih dokaza pribavljenih na Jovanjici tokom policijskog pretresa koji je obavljen na tom imanju 18. novembra 2019. godine, uz konstataciju da su pribavljeni nezakonito, jer pretresu nisu prisustvovali okrivljeni Predrag Koluvija niti njegovi advokati, a svedoci tog pretresa bile su Jelena Gemeri i Nevena Stanišić, obe zaposlene na Jovanjici.

Ova odluka saopštena je usmeno na ročištu 22. novembra prošle godine, a sudsko veće je 20 dana kasnije, 8. decembra, pretočilo u pisano rešenje, na koje je Tužilaštvo za organizovani kriminal, kako je pisao BIRN, sutradan uložilo žalbu. Apelacioni sud je potom tražio da Viši sud u ponovljenom postupku sasluša inspektora Slobodana Milenkovića koji je rukovodio policijskom akcijom na Jovanjici i njegove kolege.

Podsetimo, Predraga Koluviju, vlasnika kompanije Jovanjica, u novembru 2019. godine na auto-putu Beograd-Niš zaustavila je policija zbog bahate vožnje, nakon čega je priveden zbog posedovanja lažne policijske legitimacije.

Predrag Koluvija Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Istog dana, policija je upala na njegovo imanje kod Stare Pazove, gde je, pronađeno oko 66.000 biljaka kanabisa i oko 660 kilograma osušene marihuana, koja se sada kao dokazaz, do danas, osporavala.

Pred Specijalnim sudom u Beogradu pokrenuta su dva sudska postupka protiv Predraga Koluvije i u obe optužnice prvooptuženi je Predrag Koluvija, koji je kvalifikovan kao organizator kriminalne grupe.

***

BONUS VIDEO: Ima li otisaka Bratislava Gašića u Jovanjici?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar