Ubistvo Baltića, Foto: Printscreen/OCCRP

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je prvostepenu presudu Višeg suda, kojom je pripadnica MUP Marija Nikolić osuđena na godinu dana kućnog zatvora, jer je, nakon ubistva svog kuma i pripadnika kavačkog klana Davorina Baltića u beogradskom naselju Neimar, iz njegovog automobila uzela pištolj koji je potom bacila u kontejner.

Nikolić je bila u automobilu s Baltićem kada su ih dvojica napadača presrela u garaži stambene zgrade u Ulici internacionalnih brigada i otvorili vatru, 1. januara 2018. Baltić je preminuo na mestu, a Nikolić je prošla bez povreda. Nakon što su ubice pobegle, ona je uzela Baltićev pištolj koji je bio u automobilu, istrčala iz vozila i oružje bacila u kontejner u susedenoj Ulici Stojana Protića.

Pročitajte još:

Nikolić, koja je bila u policijskoj uniformi u vreme ubistva, na sudu je ispričala da je tog dana sa svojim kumom Baltićem išla do Kopaonika i nazad. Oko sat vremena pre ponoći kolima su ulazili u garažu u zgradi na Vračaru gde Baltić živi i tada se začula pucnjava, a kum joj je rekao da mu doda pištolj iz pregrade suvozačevih vrata, rekla je.

Krik je ranije pisao, da tokom suđenja Nikolić niko nije pitao šta je radila s Baltićemk na Kopaoniku, a potom su obhjavili snimak sigurnsone kamere iz jednog objekta na toj planini na kom se jasno vidi da su se sastali sa Urošem Ljubojevićem, članom huligansko-navijačke grupe Janjičari, čiji je nekadašnjin vođa bio uhapšeni Veljko Belivukl, zvani Velja Nevolja.

Nikolić je osuđena na kaznu ispod zakonskog minimuma, a sud je ocenio da je zbog šoka usled pucnjave bila u stanju smanjene uračunljivosti.

Apelacioni sud je zbog bitnih povreda odredi krivičnogf postupka, ukinuo ovu presudu i naložio da jopj se suđenje ponovi.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar