Marija Milosevic
Marija Milošević Foto:EPA PHOTO EPA/SLOBODAN PIKULA

Marija Milošević, ćerka nekadašnjeg predsednika Jugoslavije Slobodana Miloševića i njegove supruge i Mire Marković, posle 20 godina ponovo može da dođe u Srbiju, pošto je nastupila apsolutna zastarelost postupka koji se protiv nje vodio zbog toga što je prilikom hapšenja svog oca 1. aprila 2001. pucala u dvorištu Vile Mir, iz koje je on izveden. Protiv Miloševićeve je danas obustavljen postupak i poternica je stavljena van snage, saznaje Nova.rs.

Nakon što su mediji preneli ovu informaciju, iz Prvog osnovnog javnog tužilaštva potvrdili su za portal Nova.rs da je nastupila apsolutna zastarelost događaja iz 2001. godine. Sa druge strane, iz Prvog osnovnog suda navode da je danas sud doneo rešenje o obustavi postupka, ukinut je pritvor i poternica je stavljena van snage.

Foto:EPA-PHOTO/EPA/SRDJAN SUKI/

Inače, krivični postupak protiv Marije zastareo je tačno 1. aprila, a porodica nekadašnjeg predsednika Jugoslavija se proteklih dana nalazi u žiži javnosti zbog serije „Porodica“ koja je emitovana na RTS-u, i koja prati događaje koji su prethodili hapšenju Miloševića.

Pročitajte još:

Zastara postupka i povlačenje poternice protiv ćerke bivšeg predsednika poklopila se sa emitovanjem serije.

Inače, krivični postupak protiv Marije zastareo je tačno 1. aprila.

Podsetimo, Miloševićeva je optužena za nedozvoljeno posedovanje oružja i ugrožavanja sigurnosti više ljudi, među kojima je bio i lider LDP Čedomir Jovanović. Marija je toga dana, u trenucima kada su Miloševića izvozili iz vile, oko 4.30 sati ujutru,  sa udaljenosti od oko pet metara iz revolvera ‘smit end veson’ ispalila više hitaca, a jedan je pogodio kola iz kolone.

Foto: Screenshot/Tv Pink

Ona je nakon ovog događaja uzela crnogorsko državljanstvo i godinama već živi na Cetinju. Mediji ovih dana prenose i da ona godinama ne napušta vilu na Cetinju, odnosno da gotovo ne izlazi iz objekta.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (4)