Uhvaćeni na delu: Nemci švercovali škotski viski

Podeli:
Foto: Uprava carina

Carinici su u saradnji sa policijom na izlazu prelaza Gradina 20. decembra sprečili pokušaj krijumčarenja turske rakije i škotskog viskija, kojima je jedan putnik napunio prostor rezervnog točka i kofere u prtljažniku svog automobila.

Prekršaj je otkriven kada je za izlaznu kontrolu pristigao „mercedes“ nemačkih registarskih oznaka, kojim su putovala dvojica nemačkih državljana turskog porekla, navodi se u saopštenju Uprave carine.

Foto: Uprava carina

Na pitanje da li imaju nešto za prijavljivanje obojica putnika, i vozač i suvozač rekli su da sa sobom nose samo lični prtljag.

Sumnjajući u njihovu izjavu carinici su ih izdvojili za detaljnu kontrolu, kada su najpre otkrili da je prostor za rezervni točak, ispod tapacirunga u prtljažniku automobila, ispunjen flašama rakije, viskija i votke.

Foto: Uprava carina

Zatim su i u koferima među garderobom pronađene sakrivene flaše pomenutih žestokih alkoholnih pića.

Ono što je začudilo carinike je to, što je među otkrivenim skupim pićima najviše bilo turske rakije „Yeni Raki“, za koju bi bilo logično da se krijumčari u obrnutom smeru, odnosno iz Turske, a ne kao u ovom slučaju – u Tursku.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar