Uhapšeno sedmoro zaposlenih u domu zdravlja

Hronika 30. mar. 202110:22
Podeli:
Foto: n1

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu, Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije, 25. marta 2021. godine zadržano je i privedeno na saslušanje u ovo tužilaštvo sedam lica zaposlenih u Domu zdravlja u Gornjem Milanovcu.

Nakon saslušanja Viši sud u Kraljevu – Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije je, po predlogu ovog tužilaštva, prema svim licima odredio pritvor do 30 dana, zbog opasnosti da će ukoliko se nađu na slobodi ometati istragu uticajem na svedoke, navodi se u saopštenju.

„Osumnjičenom Z.N. stavlja se na teret izvršenje krivičnog dela nesavestan rad u službi, osumnjičenima D.M. i M.I. izvršenje krivičnog dela pronevera, dok se osumnjičenima M.M., M.Ž., N.N., I.R. i D.P. stavlja na teret izvršenje krivičnog dela pronevera i krivičnog dela nesavestan rad u službi“, stoji u saopštenju koje prenosi gminfo.

U daljem toku postupka, najpre će se ispitati svedoci navedeni u predlozima za pritvor ovog Tužilaštva, i po potrebi preduzeti druge dokazne radnje kažu iz Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu, Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije.

Vršilac dužnosti direktora Doma zdravlja Gornji Milanovac, Aleksandar Čivović ovim povodom kaže da u toj zdravstvenoj ustanovi „tolerancije za ovakve pojave niti imaju, niti će imati“.

„I ovom prilikom svedočim svoju rešenost i opredeljenost kompletnog menadžmenta ustanove da svim eventualnim zloupotrebama stanemo na kraj i da posvećeno radimo na unapređenju kvaliteta rada i bezbednosti i zaposlenih i pacijenata. Tolerancije za ovakve pojave niti imamo niti ćemo imati. Neka svi svoje poslove obavljaju savesno i problema neće biti. Ovaj posao ne možemo obaviti sami, za to ste nam potrebni i svi vi. Samo zajedno, kao društvo – osuđujući ovakve pojave i boreći se za neki lepši svet u kome će plodove truda i napornog rada ubirati naša deca, možemo to i postići. Čovek može da pogreši, može i da se pokaje, ali ovakve pojave su neprihvatljive za našu zajednicu i društvo u celini.

Borba nije laka, ne sviđa se svima, ali za pravdoljubive i posvećene borce borba je neizbežna. Neka svi koji su skloni mahinacijama i raznim vrstama zloupotrebama znaju da kako u meni, tako i u većem delu naše zajednice imaju „ljute“ protivnike. Naglasio bih i to da bez čvrste rešenosti svih nas i bez podrške lokalne samouprave, koju smo imali sve vreme, ne bi bilo moguće rešiti sve probleme koje sam zatekao.I na kraju, postoje još neke krivične prijave za koje očekujem da će biti razjašnjene“, izjavio je Čivović za gminfo.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar