TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC; Vesna Lalić/Nova.rs; shutterstock.

Da je devojčica zatočena nadležni su saznali tek kada je Pašajlićeva nevenčana supruga pobegla iz stana i ispričala sve policiji. Za institucije dete bilo "nevidljivo".

Po nalogu dežurnog zamenika tužioca Prvog osnovn javnog tužilaštva u saradnji sa Policijskom upravom za Grad Beograd pronađen je, lišen slobode i zadržan u trajanju od 48 časova osumnjičeni Uroš Pašajlić za kojim je raspisana potraga još 24. marta.

On je uhapšen u štek stanu na Karaburmi, a krio se kod jednog prijatelja koji je takođe poznat po problematičnom ponašanju.

Pročitajte još:

Podsetimo, policija je preko medija i društvenih mreža objavila fotografiju osumnjičenog i zatražila pomoć građana, a nije poznato gde je tačno Pašajlić uhapšen i pod kojim okolnostima. Ranije je pronađen automobil koji je vozio.

Policija je za njim započela potragu pošto je njegova nevenčana supruga I. L. došla u Policijsku stanicu Palilula i prijavila ga za porodino nasilje. Ona je, navodno, iskoristila priliku da ode iz stana u Mirijevu u kome su živeli zajedno sa osmogodišnjem Uroševom ćerkom iz ranijeg braka.

Policajci sa Policijske stanice Zvezdara došli su na intervenciju i pošto im niko nije otvarao vrata, ona su razvaljena i policajke su zatekle devojčicu staru 8 godina koja je bila u lošem zdravstvenom stanju, neuhranjena i zapuštena.

Dete je prebačeno u bolnicu a za osumnjčenim ocem deteta, Urošem Pašalićem raspisana je potraga.

Neki od komšija sa kojima su novinari razgovarali, nisu ni znali da Pašalić ima ćerku i da ona živi sa njim u stanu.

Zvezdara porodično nasilje Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Još uvek nije jasno kako je devojica završila kod Uroša, jer saopštenja Centra za socijalni rad i nadležnog suda nisu usaglašeni.

Jedna od komšinica koja je videla kako policajka iznosi dete, rekla je da je mislila da je beba. Po pisanjima medija devojčica nikada nije bila kod lekara na pregledu, nije krenula u školu, niti je izašla napolje. Nađena je sklupčana u kadi, dezorjentisana, neuhranjena.

Posle ukazane medicinske pomoći devojica je prebačena u prihvatilište,

Centar za socijalni rad je naveo da su oba roditelja procenjeni kao nepodobni i da je pokrenut za postupak oduzimanja starateljstva. Sud je, kako se navodi iz Centra, oduzeo starateljstvo majci ali ga je dodelio ocu. Iz suda je stiglo saopštenje da je ocu samo delimično dodeljeno starateljstvo.

Policija je intervenisala 2020. godine po prijavi građana, jer se iz stana čuo dečji plač, ali su tada nadležne institucije procenile da je on podoban roditelj i nije mu oduzeto starateljstvo.

Stan u kome je živela zatočena devojiica put je otpadaka od hrane, prljav je i neuslovan i iz njega se oseća jak smrad.

***

BONUS VIDEO: Porodično nasilje u Mirijevu – otac držao ćerku zatočenu u stanu