Prava horor priča odvijala se mesecima, ako ne i godinama, u ulici Ružice Sokić u beogradskom naselju Mirijevo, gde je Uroš P. držao zatočene i maltretirao svoju nevenčanu suprugu I. L. i njegovu osmogodišnju ćerku.

Nesrećna žena uspela je da pobegne iz stana 19. marta i sva krvava i prebijena stigla je u PS Palilula, gde je prijavila svog supruga za nasilje i da ćerku drži zatočenu u stanu.

Zvezdara porodično nasilje Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

„Videla sam policiju i Hitnu pomoć, dve policajke su se posebno zauzele da se uđe u stan da se spase dete. Kada su ga iznele videla sam da je devojčica sklupčana u rukama jedne policajke i da na sebi ima ružičastu jaknu, nešto je zapomagala. Mislila sam da je beba, bila sam u šoku kad su mi rekli da ima 8 godina“, rekla je jedna stanarka zgrade u ulici Ružice Sokić.

Zvezdara porodično nasilje Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Po pričama stanara, zgrada je useljena pre oko 10 godina, koliko je i Uroš P. tu živeo u iznajmljenom stanu.

Pročitajte još:

„Taj stan je vlasništvo neke žene invalida, ona ga je iznajmila preko svog advokata. Nikada nisam videla to nesrećno dete, ali sam pre dve tri nedelje videla da su se tu neka kola parkirala ispred i da su doneli neku hranu i da je žena imala masnice. Povremeno su se iz tog stana čuli čudni zvuci, a pre nekoliko godina znam da je sa tim Urošem živela druga žena, plave kose, mislim da je i nju maltretirao“, kaže jedna komšinica.

Zvezdara porodično nasilje Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Nezvanično se može čuti da prebijena žena, koji je ceo slučaj prijavila, nije majka dete, a da je detetova majka svojevremeno, pošto je rodila dete iz veze sa Urošem P., ubila svoju majku i završila na lečenju u psihijatrijskoj ustanovi i da joj se gubi svaki trag.

Takođe, može se može čuti da su komšije i ranije prijavljivali slučajeve porodičnog nasilja, da je policija dolazila, ali da ih niko nije puštao u stan i nisu mogli ništa da urade. Nije jasno da li je o slučaju bio obavešten i CZS ili neka druga nadležna institucija, jer dete od 8 godina bi po zakonu trebalo da ide u školu.

Stan je obijen i zapečaćem. Iz prostorija se širi jak smrad, a u njemu se nalaze otpaci od hrane za poneti i drugo đubre.

Zvezdara porodično nasilje Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Kako Nova.rs nezvanično saznaje, Uroš P. inače ranije osuđivan zbog krivičnih dela vezanih za drogu i nasilje u porodici.

BONUS VIDEO:  Zašto žene ne prijavljuju nasilje?