Konjarnik, pucnjava, muškarac pucao na policiju, policija
Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Pripadnici MUP-a Srbije uhapsili su tri osobe zbog toga što su prevarili više građana obećanjem da će im, u zamenu za novac, obezbediti uverenje o rumunskom državljanstvu i originalna dokumenta te države, saopšteno je danas.

Kako se navodi, uhapšeni su R.D. (49), M.D. (25) i K.J. (43) zbog udruživanja radi vršenja krivičnih dela i prevara u saizvršilaštvu.

Oni su osumnjičeni da su od 2016. do kraja prošle godine obećavali srpskim državljanima da će im legalnim putem obezbediti uverenja o rumunskom državljanstvu, kao i originalne lične karte i putne isprave Rumunije, zahtevajući od njih da na ime navodnih troškova postupka predaju novac u iznosu od više hiljada evra.

Pročitajte još:

Na ovaj način je ova organizovana kriminalna grupa kojoj pripadaju i dvojica rumunskih državljana, kako se sumnja, pribavila protivpravnu imovinsku korist od 175.910 evra.

Uhapšeni R.D. je u Kučevu registrovao i udruženje gradjana „Gvozdena vrata – Poarta de fier“, posredstvom kojeg je zainteresovanima izdavao uverenja o navodnoj promociji rumunske kulture, a u iznajmljenom poslovnom prostoru održavao sastanke sa osobama koje su zainteresovane za dobijanje rumunskog državljanstva.

Umesto obećanih originalnih dokumenata Rumunije oštećeni su dobijali falsifikovana dokumenta ili ih uopšte nisu dobijali.

BONUS VIDEO: Akcija hapšenja – Invalida terali da prosi po minusu

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar