udes Ustanička
Foto: nova.rs/Video

Vozaču taksi vozila U. V. (27), koji je pre nekoliko dana u ulici Kneza Miloša, pregazio muškarca, a potom ga vukao ispod vozila sve do Takovske, određeno je zadržavanje do 48 sati.

Osumnjičeni je lica ostavio da leži u desnoj kolovoznoj traci, dok je vozač nastavio kretanje vozilom i napustio lice mesta.

„Preliminarni rezultati obdukcije su pokazali da na telu oštećenog, sada pokojnog, ima delova sitnog stakla. Kako na taksi vozilu, osumnjičenog M.T. koji je prešao vozilom preko tela NN muškog lica, nije bilo nikakvih oštećenja, ni na farovima ni na šoferšajbni, inspektori UKP Trećeg odeljenja PU za grad Beograd su po nalogu Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu pribavili nove video zapise sa saobraćajnih kamera i ponovo pregledali sve prethodno pregledane video zapise, te su utvrdili da je u ulici Kneza Miloša u blizini kućnog broja 70 došlo do kontakta vozila marke „Polo“ i oštećenog, na taj način što je oštećeni prelazio kolovoz ulice Kneza Miloša dolazeći vozilu sa leve strane gledano iz pravca ul. Kralja Milana ka Mostarskoj petlji, a vozilo „Polo“, koje se kretalo iz pravca ul. Kralja Milana ka Mostarskoj petlji, je udarilo pešaka prednjom levom stranom vozila da bi potom vozač vozilom napustio lice mesta, na taj način što je ušao u jednosmernu ulicu Višegradsku u kontra smeru, zatim u ulicu Sarajevsku, te se udaljio ka Pančevu“, navodi se u saopštenju tužilaštva.

Pročitajte još:

„Osumnjičeni U. V. će biti saslušan pred postupajućim zamenikom javnog tužioca dana 14.10.2021. godine, u zakonskom roku, te će, u zavisnosti od postojanja osnova za određivanje pritvora, kao i od njegove odbrane i pribavljenih podataka o njegovoj eventualnoj ranijoj osuđivanosti, uzimajući u obzir sve okolnosti izvršenja predmetnog krivičnog dela, tužilaštvo odlučiti da li će sudu biti podnet predlog za određivanje pritvora prema osumnjičenom u trajanju do 30 dana“, navode dalje.

Inače, u dokaznom postupku tužilaštvo će pored obdukcionog nalaza za preminulog narediti i sudsko-medicinsko veštačenje radi utvrđivanja i razdvajanja od kojih povreda je kod oštećenog nastupila smrt, nakon čega će narediti saobraćajno tehničko veštačenje kako bi se utvrdile sve okolnosti pod kojima se odigrala predmetna saobraćajna nezgoda i prikupiti sva obaveštenja i druge dokaze, te će doneti konačnu odluku.

BONUS video: Saobraćajka u centru Zemuna

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar