Foto:Shutterstock

Tri državljanke Srbije uhapšene su u Crnoj Gori nakon što je policija zaustavila putnički automobil u Kolašinu. Jedna od njih policiji je dala lažne podatke, a utvrđeno je da su u Crnu Goru ušle ilegalno.

Postupajući po operativnim informacijama policija je u Kolašinu kontrolisala putničko motorno vozilo kojim je upravljao A. V. iz Podgorice.

„U vozilu su se nalazila još dva lica, bezbednosno interesantno lice Z. B. iz Kolašina i ženska osoba M. M. koja je dala svoje podatke, ali koja kod sebe nije imala identifikaciona dokumenta“, navodi se u saopštenju Uprave policije.

Oni su dovedeni u službene prostorije Odeljenja bezbednosti Kolašin radi utvrđivanja identiteta i daljih mera i radnji iz nadležnosti policije.

„Nakon prikupljanja podataka o ženskom licu utvrđeno je da je ona policijskim službenicima saopštila pogrešan identitet, te da se radi o licu T. R. (30) iz Republike Srbije. Osim toga, kriminalističkom obradom utvrđeno je da u Kolašinu sa T. R. borave još dve ženske osobe koje su locirane u jednom ugostiteljskom objektu u ovom gradu, a koje su bile u društvu sa bezbednosno interesantnim licima D. J. iz Kolašina i N. R. iz Mojkovca“, saopštila je policija.

Dve žene su dovedena u službene prostorije Odjeljenja bezbednosti Kolašin gde je proverama utvrđeno da je reč o J. M. (21) i I. P. (46), obe iz Republike Srbije. Takođe je utvrđeno da J.M. i I.P. nemaju evidentiran prelaz državne granice, kao ni prijavljen boravak u Crnoj Gori.

„Sa svim navedenim upoznat je nadležni državni tužilac koji se izjasnio da se u radnjama T.R., J.M. i I.P. stiču elementi bića krivičnog dela nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti“, saopštila je policija.

Osumnjičene su, kako se navodi, lišene slobode i uz krivičnu prijavu privedene nadležnom državnom tužiocu koji je donio rešenje o zadržavanju ovih lica do 72 sata.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar