Foto: Vladislav Mitić/Nova.rs

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je optužni predlog protiv M. N. (43) zbog postojanja opravdane sumnje da je 2. januara 2019. godine izvršila krivično delo Prevara.

Ona se tereti da je u Tržnom centru „Delta siti“ dovela i održavala u zabludi lažnim prikazivanjem činjenica oštećene, koje su u svoje ime, a na njen nagovor, uz njeno plaćanje učešća i uz uveravanje da će ona preuzeti ugovorne obaveze, zaključivale ugovore sa mobilnim operatorom VIP, te su joj predavale mobilne telefone i to jedan telefon marke iPhone i dva telefona marke Samsung Galaxy S9 kao i ugovore.

Potom je optužena te telefone predavala licu koje ih je dalje preprodavalo trećim licima, dok ugovorne obaveze nije preuzela na sebe i time je stekla protivpravnu imovinsku korist u ukupnoj vrednosti od 241.200 RSD.

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je predložilo da Treći osnovni sud u Beogradu okrivljenu nakon održanog glavnog pretresa izvedenih dokaza oglasi krivom te da je osudina kaznu zatvora u trajanju od dve godine kao i na plaćanje novčane kazne u iznosu od 150.000 dinara.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare