Foto: Shutterstock

Direktorka Osnovne škole "Branko Radičević" u Staparu J.M. (50) uhapšena je zbog sumnje da je organizovala "rudarenje" kripto-valuta tako što je u školi u kojoj je zaposlena postavila tzv. "rigove" za "majnovanje".

Pored toga, kako nezvanično saznaje „Blic„, ona je u školi zaposlila jednu osobu da se bavi isključivo tim poslovima.

Pročitajte još:

U velikoj akciji Službe za borbu protiv organizovanog kriminala i Posebnog tužilaštva za visokotehnološki kriminal, J.M. je uhapšena zajedno sa 34 lica sa teritorije gradova Sombor, Novi Sad i opština Bačka Palanka i Apatin, zbog sumnje da su izvršili više krivičnih dela.

Oni se terete za udruživanje radi vršenja krivičnih dela, neovlašćeni pristup zaštićenom računaru, računarskoj mreži i elektronskoj bazi podataka, za prevaru, iznudu i ugrožavanje sigurnosti.

Još nije poznato da li su svi međusobno sarađivali budući da su neki od uhapšenih osumnjičeni da su putem društvenih mreža varali ljude prodajući im „rezultate nameštenih utakmica“.

Ono što smo nezvanično saznali jeste da je J.M. na nekoliko lokacija u gradu imala postavljene „rigove“ za „majnovanje“ te da postoji osnov sumnje da je više ljudi radilo za nju.

Podsetimo, ona je otkrivena u akciji policije i Tužilaštva za visokotehnološki kriminal kada je uhapšeno 35 osoba. Tada su uhapšeni su B.E. (27) iz Odžaka, S.M. (32) iz Ratkova, A.E. (19) iz Ratkova, M.B. (28) iz Ratkova, Lj.B. (33) iz Ratkova, GB (22) iz Odžaka, M.B. (20) iz Ratkova, D.D. (33) iz Odžaka, N.I. (30) iz Apatina, T.I. (25) iz Ratkova, D.J. (22) iz Prigrevice – Apatin, S.M. (29) iz Ratkova, M.M. (22) iz Turije, N.K. (33) iz Ratkova,N.L. (33) iz Novog Sada, S.O. (23) iz Ratkova, L.P. (33) iz Srbobrana, VR (36) iz Ratkova, N.R. (29) iz Ratkova, AŠ (37) iz Bačke Palanke – Mladenovo, I.Š. (23) iz Bačke Palanke – Mladenovo,J.S. (29) iz Odžaka, D.S. (42) iz Odžaka, S.T. (29) iz Ratkova, S.T. (29) iz Ratkova, A.S. (67) iz Ratkova, V.J. (40) iz Ratkova, J.D. (41) iz Ratkova, S.G. (45) iz Odžaka, R.M. (32) iz Stapara – Bačka Palanka, NK (29) iz Odžaka, NK (30) iz Odžaka, BD (62) iz Ratkova, J.D. (36) iz Novog Sada, I.I. (38) iz Ratkova i J.M. (50) iz Stapara.

S obzirom na to da policija sumnja da ima još oštećenih, iste poziva da podnesu krivične prijave u policijskim stanicama u mestu svog prebivališta ili elektronskim putem na mejl [email protected].

Bonus video: Akcija MUP – uhapšeni Tutinci sa 100 kilograma marihuane

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare