Foto:Miljana Isailović/Nova.rs

M.Ž. (57) vozač autobusa koji je juče sleteo na autoputu Niš – Leskovac kod Pečenjevca, kada je poginula jedna devojka a povređeno 33 putnika, je uhapšen.

Kako je potvrdila Policijska uprava u Leskovcu, njemu je po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u ovom gradu određeno zadržavanje do 48 sati zbog teškog dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja, nakon čega će sa krivičnom prijavom biti privedent tužiocu.

Pročitajte još:

Do udesa je došlo kada je autobus somborskih tablica, koji je prevozio putnike sa letovanja u Grčkoj, iz još neutvrđenih razloga sleteo sa kolovoza, kretao se travnatom površinom par stotina metara a zatim se prevrnuo na bok. Vođa puta, turistički vodič N.N. ostala je na mestu mrtva a povređeni putnici su zavisno od težine povreda, prebačeni u niški Univerzitetski klinički centar i Opštu bolnicu u Leskovcu.

Među putnicima je bilo i dece, ali nijedno od njih nije teže povređeno. Jedan čovek je zadobio teške povrede u vidu preloma ruke i rebara zbog čega je operisan, još jedna žena ima nešto teže povrede dok su ostali prošli sa oguljotinama i nagnječenjima i skoro svi su pušteni kućama još u toku jučerašnjeg dana.

BONUS VIDEO: Akcija MUP – zaplena droge i hapšenje

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar