Foto: Miljana Isailović/Nova.rs

Slavoljub Živadinović, direktor niškog Zavoda za urgentnu medicinu saopštio je da se ova zdravstvena služba odmah odazvala pozivu za pomoć leskovačkih kolega.

„Poziv iz Leskovca primljen je u 5.45 sati, za nepunih dvadeset minuta četiri ekipe su bile na licu mesta, zbrinuli smo pet pacijenata i prebacili ih u niški Urgentni centar. Leskovačke kolege su već dvoje teže povređenih dovezle u nišku bolnicu, a veći broj je prebačen u Opštu bolnicu u Leskovcu. Prema našim saznanjima u autobusu je bilo tridesetak putnika a na licu mesta nastradala je jedna osoba. Žao nam je što ovo nije prvi put da reagujemo u ovakvim situacijama, ali sa druge strane to je dokaz naše spremnosti da pravovremeno pružimo pomoć i kada su u pitanju ovakve masovne nesreće. Sličnu situaciju smo imali pre šest godina kada se prevrnuo autobus sa slovačkim turistima, tada je nažalost bilo mnogo više žrtava. Značaj pravovremenog reagovanja u takvim situaci je bila u tome što je zahvaljujući našoj trijaži ipak bilo manje posledica u odnosu na one kakve su mogle da nastupe s obzirom na razmere takvih nesreća“, kazao je Živadinović.

Foto: Miljana Isailović/Nova.rs

Lekar Matija Marković, koji je sa svojom medicinskom ekipom prvi stigao na lice mesta potvrđuje da je zatekao nemio prizor.

„Autobus je bio u njivi, prevrnut, ljudi su bili uplašeni, zabrinuti… Odmah sam tu na licu mesta pregledao dva pacijenta, na sreću imali su lakše povrede. Prevezli smo ukupno petoro do niškog Univerzitetskog kliničkog centra, ostale povređene prevezle su kolege iz Leskovca što do njihove, što do niške bolnice“, objasnio je Marković.

Foto: Miljana Isailović/Nova.rs

BONUS VIDEO Snimak nesreće

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar