Foto: Nova.rs

U popodnevnim satima izbio je požar u kragujevačkoj Palati pravde koja je u izgradnji, koji je brzom intervencijom vatrogasaca ugašen.

Kako Nova,rs saznaje, požar je zahvatio krovni deo zgrade koja je u izgradnji, je brzo lokalizovan,

Inače zgrada u kojoj će biti smeštene pravosudne institucije grada Kragujevca, nalazi se preko puta Hitne pomoći, a kako smo u toj službi nezvanično saznali, u požaru nije bilo povređenih.

Nezvanično saznajemo da je vatra zahvatila izolacioni mterijal na krovnoj konstrukciji, ali je požar brzom intervencijom vatrogasne službe ugašen i sprečeno je dalje širenje vatre na objektu koji se gradi.

Palata pravde u Kragujevcu jedna je od kapitalnih investicija koju u tom gradu finansira Vlada Republike Srbije. Izgradnja objekta u kome će biti smešteno 11 pravosudnih organa, odnosno, osam sudova i tri tužilaštva, počela je u avgustu 2018.godine, a kako je najavljeno, radovi bi trebalo da budu završeni u avgustu sledeće godine.

Vrednost investicije za izgradnju savremene Palate pravde u Kragujevcu je oko 25 miliona evra.

Nova Palata pravde, čija je površina 25.000 kvadratnih metara gradi se po najsavremenijim standardima, imaće 24 sudnice i 74 kabineta, čime će biti obezbeđeni uslovi za efikasniji rad pravosuđa u Kragujevcu i 800 zaposlenih u sudu.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare