Foto: Instagram / Društvene mreže

U Višem sudu u Beogradu danas je završen dokazni postupak na suđenju Milovanu Tadiću, nekadašnjem pripadniku obezbeđenja beogradskog noćnog kluba "Tilt", koji se tereti da je 2015. pretukao gosta Slobodana Vukića, koji je od zadobijenih povreda preminuo. Tadić je inače uhapšen kao član grupe Veljka Belivuka, zvanog Velja Nevolja i od februara se nalazi u pritvoru.

Na narednom pretresu koji je zakazan za 6. april, planirano je da započne izlaganje završnih reči, a očekuje se da će tada Tadić izjasniti na delove optužnice koji su u međuvremenu izmenjeni.

Suđenje Tadiću traje tri godine, a interesantno je da tokom prošle godine nije održan nijedan pretres jer se čako nalaz veštaka, koji je trebalo da ispita da li je Tadićev udarac bio koban za Vukića. od čega prošle nije održano nijednom jer se čekao novi izveštaj veštaka. Da bi se utvrdila Tadićeva krivica neophodno je da se ustanovi da li je udarac u stomak koji je naneo Vukiću doveo do njegove smrti.

Veštak je konačno saslušan pre dve nedelje kada je izjavio da je smrt pretučenog gosta „Tilta“ direktno povezana sa udarcem koji mu je pesnicom u stomak zadao Tadić.

Pročitajte još:

Tadić je bio član ekipe ubijenog kriminalca i vođe navijača Partizana Aleksandra Stankovića zvanog Sale Mutavi, a posle njegovog ubistva grupu je preuzeo Veljko Belivuk. Članovi ove grupe bavili su se obezbeđenjem i prodajom droge, a učestvovali su u brojnim nasilnim incidentima.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar