Foto: Nemanja Jovanović

Na današnjem suđenju Zoranu Marjanoviću (42), optuženom za teško ubistvo supruge i pevačice Jelene Marjanović (33), detaljno je saslušan i svedok Milan Radić, koji je kazao da je na dan zločina, 2. aprila 2016, vozio bicikl po nasipu, kada je video ženu i muškarca u maskirnim pantalonama, kako zajedno silaze sa nasipa i to u neposrednoj blizini mesta na kojem je naknadno pronađeno Jelenino telo.

Radić je rekao da ne može da tvrdi da li je taj muškarac kog je video da silazi sa nasipa sa ženom bio optuženi Zoran Marjanović, s obzirom na to da je prema navodima optužnice, on na sebi tog dana imao baš maskirne pantalone.

„Dugogodišnji sam biciklista i tom rutom u Crvenki vozim svakog dana jer je ravan put. I tog dana sam vozio tuda, kada sam na nekih 250 metara udaljenosti video muškarca i ženu kako silaze niz nasip. Prvo je išao muškarac, dok se za njim, niz bok, spuštala i žena. Posle 10 metara sam ih pogledao opet, jer mi je privukla pažnju ženska osoba, pošto mi se nije slagalo šta je imala na sebi obučeno. Nosila je donji deo trenerke sive boje, dok je gore imala nešto crvenkasto, odnosno više kao neka boja kajsije. Imala je puštenu, tamniju kosu do plećke, a koliko se sećam, taj muškarac je na sebi imao maskirane pantalone i crnu jaknu“, ispričao je Radić.

On je dodao da je misteriozni par susreo između 17.00 i 17.05 sati, i to baš u periodu, a kako tužilaštvu tvdi, kada se samo ubistvo dogodilo.

Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

„S obzirom da sam tog dana iz firme izašao oko 16.10,  potom sam otišao po bicikli, procenjujem da sam negde oko 16.30, 16.35 sati krenuo da vozim. Inače, meni za ovu rutu dnevno treba između 30 i 35 minuta, a ja sam tog muškarca i ženu video pred sam kraj vožnje“, ispričao je Radić.

Interesantno je da je biciklista prilikom davanja iskaza ispričao i da se pomenuti par niz nasip spuštao samo nekoliko metara od mesta na kojem je narednog dana pronađeno unakaženo pevačicino telo.

„Nakon nekoliko dana, video sam da je to mesto, na kojem sam video muškarca i ženu dok silaze, u neposrednoj blizini lokacije na kojoj je postavljena spomen-ploča nastradalog. Ja ne mogu da tvrdim da je ta osoba koja se tog dana spuštala Zorana“, rekao je Radić.

Radićev iskaz je izazvao burne reakcije i kod tima advokata Zorana Marjanovića, koji su u više navrata pokušali da ospore vreme kada je svedok video pomenuti par, navodeći da se on nije tako precizno izrazio tokom saslušanja u tužilaštvu.

Inače, kako se navodi u optužnici protiv Zorana Marjanovića zločin se dogodio oko 16.56 sati, kada je poslednji put zabeležen signal telefona Jelene Marjanović. Prema veštačenju baznih stanice, njenom suprugu Zoranu telefon je bio isključen u tom periodu, odnosno u stanju mirovanja, a signal mu je naknadno registrovan u 17.04 sati. Tužilaštvo smatra da se optuženi sa isključenim telefonomm kretao od rampe-stadion ka rampi-šljunkara, te da su se Jelena i on morali sresti na nasipu u periodu između 16.56 do 17.04, što je ujedno i vreme ubistva.

Podsetimo, Marjanović je prilikom iznošenja odbrane izjavio i da se kobnog dana kada mu je supruga nestala nije spuštao niz nasip sa suprugom.

Vozač čuvenog BMW: Video sam „juga“ na nasipu

Na današnjem glavnom pretresu svedočio je i Dragan Prvulović, vozač BMW koji je tog dana, kada je pevačica nestala, viđen na nasipu. Prvulović je ispričao da se sam javio policiji nakon zločina, jer je čuo da se traga za njegovim automobilom.

Jelena Marjanović FOTO: FACEBOOK

„Tog dana sam na nasip otišao sa suprugom, decom i sinovljevim drugarima. Mi smo bili kod balvana, dok sam na nekih 15 metara od mene video muškarca, ženu i dete. Razgovarali su nešto, nakon čega je žena otišla da trči. Za to vreme, video sam da je muškarac sa detetom krenuo da šeta. Delovili su skroz normalno, ništa čudno se nije dešavalo“, ispičao je svedok.

On je naveo i da je u jednom trenutku na nasipu video neki beli jugo, koji je išao u pravcu u kojem je otišla i žena na trčanje.

„Bila su dvojica muškaraca u automobilu. U jednom trenutku jugo je stao i tada je u njega ušao muškarac sa nasipa, dok je jedan čovek izašao iz vozila. Ja sam oko 18.00 sati otišao s nasipa. Narednog dana sam pročitao šta se desilo i čuo da tragaju za nekim belim BMW koji je bio na tom mestu. Tada sam se javio policiji“, dodao je Radić.

Jelenina sestra: Jelena nije htela da ostavi Zorana

Teodora Krsmanović, Foto: E-Stock Miloš Rafailović

Jelenina sestra Teodora Krsmanović je u više navrata istakla da joj pokojna pevačica nikada nije rekla da planira da ostavi Zorana.“Čula sam za te priče, odnosno da je Jelena rekla nekim drugarica to, ali meni nikad nije rekla da hoće da ostavi Zorana. Žalila mi se da trpi pritiske u kući, a ja sam se ljutila, jer ćuti o tome. Govorila mi je: „Videćeš ti kada se udaš“, ispričala je Teodora.

Inače, optuženi Zoran Marjanović je na današnje suđenje došao u pratnji četvorice svojih advokata. Takođe, sud je na glavnom pretresu odlučio da odustane od ispitivanja Zoranove majke Zorice Marjanović, jer je ona u izuzetno lošem zdravstvenom stanju. Podsetimo, Marjanoviću zbog sumnje da je izvršio teško ubistvo supruge preti 40 godina zatvora.