Foto: E-Stock Miloš Rafailović

Suđenje Zoranu Marjanoviću (42), optuženom za teško ubistvo pevačice i supruge Jelene Marjanović (33), nastavljeno je danas u Višem sudu u Beogradu ispitivanjem petoro svedoka, među kojima je i sestra od strica ubijene Teodora Krsmanović.

Krsmanovićeva je ispričala da su Jelena i Zoran bili u dobrim odnosima, ali da je njena sestra trpela pritiske u kući.

„Znam da je Jelena jako volela Zorana, čak i kada ju je zvao tetka. Ona bi se tada naljutila na njega, ali mu nije zamerala. Bila sam ljuta na Jelenu jedno vreme jer mi se žalila dam ne može da izdrži pritisak u kući. Govorila mi je da ću i da ja da vidim to kad se budem udala“ rekla je Krsmanovićeva.

Ona je dodala da je sestru poslednji put videla u februaru 2016, tačnije dva meseca pre zločina.

Optuženi marjanović s advokatima Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

„Više puta smo se čule telefonom. Jednom prilikom mi je poslala sliku povrede ruke. Rekla mi je da joj se tokom voženjem probušila guma i da je stala u nameri da je zameni, međutim kada je uzimala rezervni točak, udarila su je vrata od prtljažnika. Inače, nikada mi nije rekla da želi da ostavi Zorana“, rekla je Krsmanovićeva.

Preostalih četvoro svedoka, zatekli su se kobnog 2. aprila 2016. na nasipu kada je nestala pevačica. Svedok Milan Radić, koji je u više navrata označen kao jedan od ključnih svedoka potvrdio je danas svoj raniji iskaz koji je rekao tokom istrage, ističući da je tog dana video muškarca i ženu kako se spuštaju niz nasip.

„Vozio sam bicikl kao i svakog prethodnog i u jednom trenutku sam video mušku i žensku osobu kako silaze niz nasip. Muškarac je silazio prvi i bila je maskiranim pantalonama i crnoj jakni, dok je iza njega išla žena sa tamnijom kosom, do plećke.  To je bilo negde oko 17 sati ili oko 17:05. Ipak, ne mogu da tvrdim da je ta muška osoba bio Zoran. Inače, posle nekoliko dana, video sam da se mesto sa koga su se oni spuštali nalazi nedaleko od spomen-ploče koja je postavljena na mestu gde je njen leš i nađen“, rekao je Radić.

On je dodao i da vreme okvirno možđe da odredi jer je oko 16 i 30 sati izašao iz svoje kuće da vozi bicikl, a njegova ruta do kraja nasipa traje oko 30 minuta.

Na suđenju su danas svedočili i Radosava Marinković, žena koja je tog dana čuvala koze na nasipu, kao i Dragan Prvulović, koji je sa porodicom bio na nasipu i koji je video Jelenu, Zorana i Janu. Takođe iskaz je dao i Aleksandar Knežević, policajac koji je tragao zan jelenom kada je prijavljen njen nestanak.