oliver ivanović
Oliver Ivanović Foto:EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Advokat Predrag Miljković novi je branilac Nedeljka Spasojevića, jednog od šest osumnjičenih u slučaju ubistva Olivera Ivanovića.

Kako je naveo u izjavi za KoSSev, Miljković će do pravosnažnosti odluke o izuzeću Faruka Korenice iz ovog postupka biti drugi branilac Spasojevića.

„Od kolege Faruka Korenice dobio sam spis predmeta sa kojim sam se upoznao. Kako bismo prevazišli odlaganje postupka do pravnosnažnosti odluke o izuzeću kolege Korenice, a poštujući načelo hitnosti postupka, danas sam od Posebnog odeljenja Osnovnog suda u Prištini zatražio što hitniji nastavak postupka“, naveo je u izjavi za KoSSev.

Izuzeće advokata Faruka Korenice iz predmeta zatražio je na poslednjem, prvom ročištu ponovljenog suđenja Ivanoviću njegov kolega advokat Tom Gaši.

Upravo zbog ovog zahteva tada je i odloženo suđenje na neodređeno vreme.

Korenica se ovom zahtevu protivio objašnjavajući da je u predlogu za izuzeće navedeno da je on branio i Radeta Basaru i Nedeljka Spasojevića što je on odbacio, navodeći da je zastupao Radeta Basaru, ali u periodu kada on nije bio obuhvaćen istim predmetom kojim su sada svi optuženi za umešanost za ubistvo Olivera Ivanovića obuhvaćeni.

Ipak, Posebno odeljenje Osnovnog suda u Prištini odlučilo je sredinom decembra da izuzme advokata Nedeljka Spasojevića, Faruka Korenicu iz predmeta u kojem se sudi optuženima za umešanost u ubistvo Olivera Ivanovića.

Podsećanja radi, odlukom Apelacionog suda u Prištini, septembra meseca je predmet ubistva Olivera Ivanovića vraćen na početak. Žalba odbrane optuženih je usvojena, te je, tužilaštvu vraćena optužnica na uređenje.

Suđenje po novoj optužnici počelo je 4. decembra, ali je tada prekinuto nakon Gašijevog zahteva.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar