Mladen Ogulinac Foto:Privatna arhiva

Imala je tek osam godina kada ju je u Starim Ledincima 26. juna 2010. godine silovao i udavio komšija Mladen Ogulinac. Telo devojčice, pronašao je Marijin otac Slobodan u dvorištu monstruma.

Danas bi imala blizu 20. Zvala se i uvek će se zvati Marija Jovanović, i uvek će biti Marija zbog čije žrtve je Srbija dobila zakon koji strože kažnjava pedofile, najstroža kazna po Marijinom zakonu je doživotna robija. Mala Marija, nestala je iz svoje kuće u kojoj je bila sa mlađim bratom. Komšija Ogulinac, iskoristio je poznanstvo sa devojčicom, pošto je njegova sestra čuvala Mariju i njenog brata, i namamio je u svoju kuću u Ulici Vuka Kardžića.

Pročitajte još:

U kasnim večernjim satima Žandarmerija je uhapsila Ogulinca. On je dva meseca kasnije, tačno na dan Marijinog rođendana, pronađen mrtav u zatvorskoj ćeliji u Okružnom zatvoru u Beogradu. Umro je od infarkta i nije dočekao suđenje, a kamoli kaznu, podseća Telegraf.

Mladen Ogulinac (52) umro je na rođendan svoje žrtve, samo dva meseca nakon što joj je oduzeo život. Sahranjen je u strogoj tajnosti na novosadskom gradskom groblju. Bez prisustva najbližih, njegovo telo je pokopano u unapred pripremljenu raku, obeleženu krstom, bez ostalih obeležja. Monstrum je sahranjen na grobnom polju, gde su pokopana tela neidentifikovanih leševa i beskućnika. Nakon što je spušten i pokopan, na humku je postavljen betonski krst bez obeležja.

Od života, osim dečije igre, nije videla ništa. Tek je trebalo da upozna život. Da upozna đačko doba, doba studiranja..

Kako nijedno dete ne bi doživelo Marijinu sudbinu, njen otac Slobodan je pokrenuo inicijativu, zahvaljujući kojoj je 2013. godine usvojen Marijin zakon. Ovaj zakon je otklonio svaku mogućnost da zastari krivično delo pedofilije i silovanja maloletnika, a pooštrene su i mere protiv pedofila i silovatelja. Formirana je i evidencija pedofila sa DNK podacima.

BONUS VIDEO; Hapšenje osumnjičenih za širenje dečje pornografije u akciji „Armagedon“

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar