Ubila investitora na Zvezdari: Sud zaboravio na baka Coku

Hronika 03. avg. 202018:10 > 19:27
Podeli:
Stojanka Stojanović, Foto: Vesna Lalić

I pored toga što je optužnica protiv Stojanke Stojanović (72), poznatije kao baka Coka, koja se tereti za ubistvo građevinskog investitora Zorana Trifunovića (58) septembra 2018., podignuta početkom prošle godine, pripremno ročište u ovom postupku još uvek nije održano. Najpre je pripremno ročište bilo zakazano za februar ove godine, ali je odloženo jer se baka Coka nije pojavila iz zdravstvenih razloga, zbog čega je sud doneo naredbu da se obavi veštačenje njenog stanja. Ipak, ono do danas nije okončano.

Stiče se utisak da je sud govoto i zaboravio na baka Coku, jer od februara nije bilo novih pomaka u ovom slučaju. Pripremno ročište je tada odloženo jer se Stojanovićeva nije pojavila, a ona je tom prilikom sudu uputila pismo u kome je tvrdila da je zbog lošeg zdravlja sprečena da dođe.

Nakon toga je doneta naredba o veštačenju njenog zdravstvenog stanja, a prema saznanjima portala Nova.rs, ono očigledno još uvek nije gotovo s obzirom da u međuvremenu nije zakazano novo pripremno ročište, tako da je početak ovog suđenje i dalje neizvestan.

Pročitajte još:

Inače, Stojanovićeva je u više navrata isticala da je njeno zdravlje narušeno, a ona je iz pritvora Centralnog zatvora puštena 31. avgusta prošle godine u kućni – uz elektronski nadzor. Baka Coka je i nakon nedolaska na pripremno ročište za pojedine medije izjavila da je se loše oseća.

„Loše se osećam, jako sam bolesna. Ne mogu na nogama da stojim, ne mogu da hodam, pijem puno lekova. Ja sam kod lekara non-stop“, rekla je ona za medije.

Foto: Printscreen

Portal Nova.rs kontaktirao je Viši sud u Beogradu kako bi saznao šta se dešava sa pomenutim slučajem, kao i da li je u međuvremenu gotovo veštačenje.  Iz Višeg suda u Beogradu rekli su nam da se predmet još uvek nalazi na veštačenju.

Inače, veštaci su se još tokom istrage izjašnjavali o tome da li je Stojanovićka procesno sposobna za suđenje, a zbog različitih mišljenja, optužnica je već jednom vraćana na dopunu istrage. Nakon što je druga optužnica prihvaćena i postala pravosnažna, izgledalo je da su sve sumnje otklonjene, ali je, predmet ponovo završio u rukama veštaka koji bi trebalo da donesu konačnu odluku o tome da li će se baka Coki suditi ili neće.

Podsetimo, Slobodanka Stojanović tereti se da je 2. septembra 2018. nasred ulice u Vučićevom prolazu na Zvezdari, sa nekoliko hitaca, ubila investitora Zorana Trifunovića. Stojanovićeva je ubrzo uhapšena, a ceo zločin snimile su nadzorne kamere sa obližnjeg objekata.

Na pomenutom snimku vidi se kako optužena hladnokrvno prilazi Trifunoviću na ulici, iz torbe vadi pištolj i puca u njega. Žrtva potom pada na tlo, nakon čega optužena još jednom puca u njega. Pretpostavlja se da je motiv ubistva dugogodišnji sudski spor između penzionerke i investitora, i to oko placa na kojem starica živi.

Inače, ubijeni investitor je od ranije poznat policiji i pravosudnim organima. Naime, Trifunović je bio hapšen, a protiv njega se vodilo i nekoliko krivičnih postupaka.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar