Foto: N1

Poznati beogradski advokat Dragoslav Miša Ognjanović ubijen je pre tačno tri godine na Novom Beogradu, a istraga stoji u mestu i pored činjenice da je pre likvidacije bio opserviran, odnosno na merama. Ognjanović je samo jedna od nekoliko osoba, koje su ubijene dok su bile na merama, pa se postavlja pitanje kako je moguće da i dalje nema pomaka u istrazi i pored činjenice da su ih bezbednosne službe duži vremenski period pratile.

Ognjanovićeva supruga Sanja Papić u više navrata je isticala u medijima da je nejasno kako je moguće da nema pomaka, iako su njenog supruga u periodu pre likvidacije pratile tajne službe.

Pročitajte još:

Iako nikad dosad nije zvanično saopšteno da je Ognjanović, koji je tokom karijere zastupao porodicu Luke Bojovića, ali i brojne navijače, praćen, sumnje je podgrejala i ranije data izjava predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

„Brine me samo da ne bude kao 1999. kod Slavka Ćuruvije, koji je ubijen pod punim merama praćenja. Bilo je slučajeva da BIA prati određena lica, a ona su ubijena nasred ulice. U poslednjih nekoliko godina imamo slučajeve ubistava, dvojica kriminalaca, jedan advokat i svi su bili na merama. Sva trojica ubijena“, rekao je Vučić.

Postavlja se pitanje kako je moguće da ne postoji nijedna smernica iz prisluškivanih razgovora koja bi pomogla u pomeranju istrage sa mrtve tačke.

Advokat Predrag Savić, u razgovoru za „Novu“, ističe da su prisluškivani razgovori mogli da budu određeni trag u istrazi.

„Ti razgovori koji su prisluškivani su mogli da pomognu da ukažu na motiv za ubistvo, da budu putokaz za dalju istragu. Takođe, mogu da otkriju pripadništvo nekoj kriminalnoj grupi. Ili ako je ubica putem razgovora mamio u klopku preko telefona. Mada, to je retkost. Ubice obično ne razgovaraju sa žrtvama, to su u većini slučajeva profesionalci“, kaže Savić za Nova.rs.

Advokat Predrag Savić, Foto:Medija centar Beograd

Podsetimo, ugledni advokat ubijen je u trenutku kada se sa sinom Petrom vraćao kući, ispred zgrade u Ulici Antifašističke borbe na Novom Beogradu. Izvršioci su ga najverovatnije čekali u zasedi u prolazu zgrade, nakon čega su pucali u advokata, a jedan metak pogodio je i Ognjanovićevog sina u ruku.

Mediji su preneli da je u njega ispaljeno sedam metaka i da je verovatno pre zločina praćen, ali i da je pucano iz pištolja sa prigušivačem.

I Sanja Papić, Ognjanovićeva supruga, u više navrata je postavljala pitanje ko je stavio advokata na mere.

„Dakle, ko je potpisnik mera i ko je nalogodavac da moj pokojni suprug advokat Miša Ognjanović bude na merama“, napisala je supruga advokat.

Foto: Instagram/misssanjapapic

U poslednjih nekoliko godina dogodila su se dva ubistva advokata, Vladimira Zreleca i Dragoslava Miše Ognjanovića, i predsednik nam je otkrio da su pripadnici MUP-a ili BIE gledali likvidaciju jednog od njih dvojice i apsolutno ništa nisu preduzeli.“

I Ćuruvija stradao dok je bio na merama

Podsetimo, i novinar Slavko Ćuruvija, koji je ubijen pre 22 godine, bio je na merema. Ipak, neposredno pre ubistva, Ćuruviji su skinute mere. Za njegovo ubistvo sudi se nekadašnjim šefovima Državne bezbednosti.

BONUS video: Snimak dovođenja Belivuka na stadion

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare