Foto: Privatna arhiva

Šaj Dahan, iz Izraela, koji je trebalo da raskrinka vezu Nišlije Saše Spasića koji je nedavno likvidiran u gradu Samborondonu, sa kriminalnom organizacijom sina bivšeg predsednika Ekvadora, ubijen je na spavanju. Njemu je prema pisanju tamošnjih medija, smrskana lobanja u ekvadorskom zatvoru.

Šaj Dahan (43) je 8. avgusta usmrćen tupim predmetom u glavu. Lokalni mediji tvrde da je on ućutkan da ne bi otkrio vezu sina bivšeg predsednika Abdale Bukarama sa smrću Saše Spasića, koji je 20. jula izrešetan pred ženom i ćerkom u .

Nišlija Saša Spasić najverovatnije je bio deo kriminalne organizacije koja se sumnjičila za malverzacije s medicinskom opremom za Kovid bolnice teške više miliona dolara u koje je umešan i sin bivšeg predsednika Abdale Bukarama. Policija ne isključuje mogućnost da je, pod plaštom trgovine lekova iz Južne Amerike, u Evropu švercovana i droga. Kod Spasića u stanu pronađeno je 250.000 dolara i brojna dokumenta o iznajmljivanju brodskih kontejnera, u kojima su verovatno prevozili drogu i lekove.

„Na društvenim mrežama objavljen je audio-snimak telefonskog razgovora Bukarama i Dahana, koji je već bio uhapšen. Predsednikov sin mu obećava jakog advokata koji će ga izvući na slobodu samo pod uslovom da ne propeva o poslovima farmakomafije. Objavljivanje snimka uznemirilo je Bukarama, pa se sumnja da je on naredio likvidaciju Izraelca“, ispričao je za lokalne medije izvor iz istrage, a preneo je Blic.

Odmah nakon ubistva Spasića mediji u Ekvadoru povezivali su Srbina sa Izraelcem koji je uhapšen zbog nelegalne trgovine lekovima, a pritom se i lažno predstavljao kao agent američke DEA. Sumnjalo se da su svi umešani u malverzacije s nabavkom lekova na čijem je čelu firma Abdale Bukarama. Osim što je bolnicama prodavao medicinsku opremu za po nekoliko puta uvećanoj ceni, ova grupa je transport medicinske opreme koristila i za šverc narkotika iz Južne Amerike.

Foto: Twitter/Steeven Macías

„Kada je ova afera objavljena u medijima, a Bukaram shvatio da se obruč oko njega sve više steže, jedino što mu je preostalo jeste da ubija saradnike za koje nije siguran da će ćutati kada ih uhvati policija. To je izgleda isto mislio i za Sašu Spasića, koji nije slutio kakva mu se crna sudbina sprema, pa je kobnog 20. jula spokojno sedeo u kafiću sa suprugom i ćerkom u gradu Samborondonu. Dok je konobar uzimao njegovu porudžbinu, na dva metra od njega pojavio se maskirani napadač i pred svima u njega ispalio tri hica, a onda pobegao sa saučesnikom na motoru. S druge strane, Izraelac je ubijen u zatvorskoj ćeliji. Ubica mu se ušunjao i udario ga tupim predmetom u glavu“, naglašava izvor.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare