Ubice iz Marbelje odala rezervacija u piceriji

Hronika 26. feb. 202111:18
Podeli:
Foto: printscreen policia ncional m interior

Automobil koji su koristili osumnjičeni za ubistvo Baranina Miloša Peruničića, koji je ubijen u Marbelji juna prošle godine u nastavku rata kavčana i škaljaraca, vraćen je kompaniji za iznajmljivanje automobila 24 sata nakon zločina, utvrdili su španski istražitelji, a prenosi portal niusdiario.es. Iako ubice nakon likvidacija u kriminalnim obračunima obično zapale vozila koja su koristile, u ovom slučaju to nije bilo tako.

Inspektori su pregledali ugovore dok nisu pronašli adresu kuće u Marbelji u kojoj su privremeno živeli osumnjičeni za ubistvo Peruničića. Španska policija rešila je ovo ubistvo hapšenjem tri osobe u Barseloni, od kojih su dve imale hrvatska dokumenta. Ustanovljeno je da su radi o Nemanji Simiću, Nikoli Deviću i Dušku Šćekiću iz Beograda.

Miloš Peruničić Foto: pirivatna arhiva

Prema navodima pomenutog portala, inspektori španske policije su utvrdili da je i pronađeni motocikl imao lažnu gibraltarsku registarsku tablicu i da je promenjen VIN broj. Tada je bilo teško znati poreklo vozila, mada nije bilo sumnje da je ukradeno. Izveštaji policije takođe su pokazali da je drugi agent ranije prijavio prisustvo sumnjive osobe koja je vršila nadzor nad motociklom iste registracije.

Nekoliko svedoka je policiji saopštilo da je ubica sa mesta zločina pobegao motociklom tipa skuter. Ubrzo nakon toga, jedan od istražitelja pronašao je sivi model motocikla Burgman. Nekoliko metara dalje, pored grmlja, pronašao je i crne rukavice.

Nakon identifikovanja vozila i pregleda ugovora koji su potpisali osumnjičeni, inspektori su pronašli nekoliko telefona koje su, kako sumnjaju, oni koristili.

„Nisu se mnogo nadali da će ti brojevi dati rezultate. Ipak, 26. juna, tri nedelje nakon napada, jedan od tih terminala daje poslednji trag. Korisnik tog broja rezervisao je sto u piceriji u gradu blizu Đirone. Sto za troje“, objavio je niusdiario.es, a preneo crnogorski „Dan“.

Kako je nakon ubistva preneo taj portal, oko tri popodne, muškarac je prišao žrtvi na pešačkom prelazu i s leđa u nju ispalio šest hitaca, nakon čega je pobegao.

„Svedoci su rekli da je napadač bio u plavoj košulji, sa kačketom i rukavicama. Kapa koju je nosio, a potom bacio u grm, bila je odlučujući trag“, objavio je španski portal.

Španska policija je za manje od mesec dana rasvetlila ubistvo muškarca u Marbelji.

„Uhapšene su četiri osobe, uključujući i dvojicu osumnjičenih počinilaca ubistva, koji su se nalazili u Barseloni, gde su pobegli nakon zločina. Druga dvojica uhapšenih bili su zaduženi za pokrivanje materijala u Barseloni i pokrajini Malagi. Istraga je započeta 2. juna, nakon ubistva. Službenici nacionalne policije brzo su povezali smrt sa sukobom kriminalnih klanova srpskog i crnogorskog porekla, koji je započeo 2014. godine, nakon nestanka pošiljke kokaina. Efikasna istraga omogućila je identifikaciju osumnjičenih u roku od nekoliko dana nakon zločina“, saopštila je španska policija nakon hapšenja osumnjičenih u Barseloni.

Kako su objavili španski mediji, Peruničić je snimio poslednje trenutke svog života. Navodno, neposredno pre nego što je surovo likvidiran, snimao je zvučnu poruku u kojoj se u jednom trenutku čulo „neko puca“ i zvuk ispaljenih hitaca.

Svedok fotografisao napadača

Prema pisanju španskih medija, nakon što su u Peruničića ispaljeni smrtonosni hici, jedan od svjedoka uspeo je da fotografiše naoružanog muškarca koji je bežao sa lica mesta. Ubica je ispalio smrtonosne hice u Baranina na pešačkom prelazu, a na fotografijama s lica mesta vidi se da su ga meci pogodili u glavu. Peruničić je izdahnuo na licu mesta. Španski mediji su nakon ubistva preneli da je ubica stao pred žrtvu i povukao okidač automatskog pištolja. Potom je pobegao motociklom.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar