Foto:Shutterstock

Dušan Milanović (20) iz Laćarka kod Sremske Mitrovice juče je nepravosnažno osuđen na 15 godina zatvora za ubistvo komšije, 17-godišnjeg Veljka Vasiljevića, koga je četiri puta nožem ubo 12. januara 2019. godine na igralištu u tom mestu.

Okrivljenom Milanoviću presuda je izrečena u Višem sudu u Sremskoj Mitrovici, a sudija Miodrag Rosić u obrazloženju presude naveo je da je optuženi u momentu zločina bio mlađi punoletnik, kao i da su i on i žrtva bili u alkoholisanom stanju.

„Pozvao ga je na igralište, a onda divljački ubadao, dva puta u butinu, jednom u rame i na kraju mu sečivo dužine 15 centimetara zario direktno u srce. Ubijen mučki i za to je ubica trebalo da dobije 40 godina robije. Na završnoj reči sudija nas je prekidao „Jeste završili?“ i „To ste već sve rekli“, pa sam napustila sudnicu. Prekidao je i mog muža u završnoj reči. Nisu nam dopustili da kažemo šta imamo. Ponašaju se prema nama kao da smo mi krivi, ignorisali su da je naš sin žrtva“ ,izjavila je Veliborka Vasiljavić, majka ubijenog dečka nakon suđenja.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar